Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Διχασμός - Τριλογία Τριλ βιβλίο 2ο



Τίτλος: Διχασμός- Τριλογία Τριλ βιβλίο 2ο

Συγγραφέας: Amanda Hocking
Εκδόσεις: Λιβάνη
Μετάφραση: Χριστιάννα Ελ. Σακελλαροπούλου


Ο Διχασμός είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς Τριλ, μια σειρά που αγάπησαν πολλοί αναγνώστες και μέσα σε αυτούς και εγώ.  Τελειώνοντας το πρώτο βιβλίο της σειράς δεν μπορούσα παρά να πάρω στα χέρια μου το επόμενο για να βυθιστώ σε αυτόν τον παραμυθένιο κόσμο της Amanda Hocking.


Περίληψη:

*Η Γουέντι νόμιζε ότι επιτέλους ήξερε ποια ήταν και τι ήθελε, αλλά να που όλα ανατρέπονται όταν αρχίζουν να την κυνηγούν οι αιώνιοι αντίπαλοι των Τριλ, οι Βίτρα. Ξαφνικά βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα σε δυο κόσμους, διχασμένη μεταξύ έρωτα και καθήκοντος, και τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να αποφασίσει  τι είδους ζωή θέλει να ζήσει.*


Σε αυτό το δεύτερο βιβλίο βλέπουμε ότι το σκηνικό αλλάζει δραματικά σε σχέση με το πρώτο της σειράς. Μετά από μια επικίνδυνη περιπέτεια, η Γουέντι θα πρέπει να επιλέξει που ανήκει και ποιος είναι ο  προορισμός της.  Τη στιγμή που οι Βίτρα, οι αιώνιοι εχθροί των Τριλ παραμονεύουν έτοιμοι να κινηθούν εναντίον του Φόρενινγκ, η Γουέντι θα αναγκαστεί να πάρει αποφάσεις οι οποίες θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της αλλά και για το μέλλον  όλου του πληθυσμού των Τριλ. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται καθώς νέοι χαρακτήρες κάνουν την εντυπωσιακή είσοδό τους στο σκηνικό και φέρνουν τα πάνω κάτω.  Ο αδίστακτος Βασιλιάς των Βίτρα θα την διεκδικήσει για τον θρόνο ενώ ο γοητευτικός Λόκι , ένας  πανίσχυρος Μαρκίς των Βίτρα θα διεκδικήσει  την καρδιά της. Θα καταφέρει η Γουέντι να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις την στιγμή που έχει έρθει αντιμέτωπη με τόσο δύσκολες επιλογές; Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στης θέση της Πριγκίπισσας των Τριλ ή θα ακολουθήσει την καρδιά της και θα παρασυρθεί από τον έρωτα; Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα διαδραματίζονται στο «Διχασμός», ένα βιβλίο με ευχάριστη ροή και συνεχής ανατροπές. Διαβάζεται απνευστί από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα ενώ το τέλος σε αφήνει ανυπόμονο για να μάθεις το τέλος αυτής της ξωτικό-ιστορίας. Ακολουθεί η «Στέψη» από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Καλή σας ανάγνωση!



Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ανταλλαγή - Τριλογία Τριλ βιβλίο 1ο



Τίτλος: Ανταλλαγή - Τριλογία Τριλ βιβλίο 1ο
Συγγραφέας: Amanda Hocking
Εκδόσεις: Λιβάνη
Μετάφραση: Χριστιάννα Ελ. Σακελλαροπούλου

Αυτή τη σειρά μου πρότειναν πολλές φίλες μου να την διαβάσω με ιδιαίτερο ενθουσιασμό θα έλεγα! Είχα όμως τόσα να διαβάσω που αναγκαστικά καθυστέρησα αλλά τα κατάφερα! Και χαίρομαι πολύ που το έκανα!  Αφιερώνω λοιπόν την ανάρτηση σε εσάς... ξέρετε ποιες είστε!



Περίληψη:

*Η ηρωίδα της "Ανταλλαγής", η Γουέντι Έβερλι, ήταν έξι χρονών όταν η μητέρα της, πεπεισμένη ότι η κόρη της «είναι ένα τέρας», προσπάθησε να τη σκοτώσει. Έντεκα χρόνια αργότερα η Γουέντι υποψιάζεται ότι η αλήθεια μπορεί να είναι διαφορετική.
Με τη βοήθεια του Φιν Χολμς, η Γουέντι μεταφέρεται στον κόσμο των Τριλ, έναν κόσμο όμορφο και ταυτόχρονα τρομακτικό, που δε φανταζόταν ποτέ ότι υπάρχει. Μαθαίνει το πραγματικό νόημα της αγάπης και της τιμής, αλλά και το τίμημα που ίσως χρειαστεί να πληρώσει. Στον κόσμο των Τριλ, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.*

Τώρα τελευταία έχω γίνει φαν των νεράιδων, των ξωτικών και άλλων φανταστικών πλασμάτων που ζουν μέσα στα βιβλία της σύγχρονης νεανικής λογοτεχνίας! Αν και ποτέ δεν το φανταζόμουν στο παρελθόν, λόγω της ρομαντικής μου φύσης δεν θα μπορούσα με τίποτα να ξεφύγω από αυτό το υπέροχο νέο κύμα! Στην τριλογία αυτή λοιπόν έχουμε να κάνουμε με τα Τριλ, μια φυλή ξωτικών που ζει κρυμμένη από τους ανθρώπους εδώ και αιώνες. Προκειμένου να αποκτήσουν μόρφωση και περιουσία τα νεογέννητα των Τριλ ανταλλάσσονται κρυφά με ανθρώπινα μωρά πλουσίων οικογενειών και μεγαλώνουν εκεί μέχρι τα 18 τους. Έπειτα ειδικοί Τριλ Ιχνευτές τα αναζητούν και τα φέρνουν πίσω στο Φόρενινγκ. Κάπως έτσι λοιπόν και η Γουέντι βρέθηκε αντιμέτωπη με την σκληρή  αλήθεια καλούμενη να αφήσει πίσω όλα όσα γνωρίζει και να ακολουθήσει τον Φιν και παράλληλα το πεπρωμένο της! Πόσο εύκολο όμως θα είναι αυτό; Θα τα καταφέρει μακριά από την οικογένειά της; Θα αντεπεξέλθει στις νέες τις υποχρεώσεις; Και όλα αυτά σε ένα φόντο εχθρικό αφού οι Βίτρα, αιώνιοι εχθροί των Τριλ παραμονεύουν στις σκιές έτοιμοι για επίθεση! Μέσα σε όλα αυτά δεν λείπει και ο απαγορευμένος έρωτας που κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την ροή της πλοκής.
Μετά το πρώτο αυτό βιβλίο της σειράς που μας αφήνει σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε άμεσα το επόμενο με τίτλο "Διχασμός" .

Καλή σας ανάγνωση!



Everneath - Αιώνια Προσδοκία (βιβλίο 1ο)


Τίτλος: Everneath - Αιώνια Προσδοκία (βιβλίο 1ο)

Συγγραφέας: Brodi Ashton
Εκδόσεις: Λιβάνη
Μετάφραση: Χρύσα Μπάνια

Είναι ένα από τα βιβλία της νεανικής σειράς του Λιβάνη που δεν θα μπορούσε να λείπει από την βιβλιοθήκη μου.  Το Everneath είναι σίγουρα πολύ πρωτότυπο και ενδιαφέρον και αυτό θα το διαπιστώσετε αμέσως ειδικά αν είστε λάτρης της λογοτεχνίας του φανταστικού.



Περίληψη:
*Την περασμένη άνοιξη η Νίκι Μπέκετ εξαφανίστηκε. Την άρπαξε το Έβερνιθ, η Κάτω Γη... Τώρα έχει επιστρέψει στην παλιά της ζωή, την οικογένεια και το φίλο της, πριν εξοριστεί ξανά στο Έβερνιθ... αυτή τη φορά για πάντα. Έχει έξι μήνες πριν γυρίσει, έξι μήνες για αποχαιρετισμούς για τους οποίους δε βρίσκει λόγια, έξι μήνες για να βρει τη σωτηρία - αν υπάρχει.
Η Νίκι λαχταρά να περάσει τους πολύτιμους αυτούς μήνες ξεχνώντας την Κάτω Γη και προσπαθώντας να επανασυνδεθεί με το φίλο της Τζακ, τον άνθρωπο που αγαπά πάνω απ' όλους και όλα. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα: ο Κόουλ, ο πανταχού παρών αθάνατος που την παρέσυρε αρχικά στην Κάτω Γη, την έχει ακολουθήσει. Θέλει να πάρει το θρόνο και είναι πεπεισμένος ότι η Νίκι είναι το κλειδί για να τα καταφέρει.
Όσο ο χρόνος της Νίκι στην Επιφάνεια λιγοστεύει και οι σχέσεις της αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχό της, θα αναγκαστεί να πάρει τη δυσκολότερη απόφαση της ζωής της: πρέπει να βρει τρόπο να ξεγελάσει τη μοίρα και να μείνει στη γη μαζί με τον Τζακ ή να επιστρέψει στο Έβερνιθ και να γίνει η βασίλισσα του Κόουλ;
Μια απόδραση από την αιωνιότητα για την αλήθεια μιας στιγμής.*

Ανοίγοντας το στις πρώτες σελίδες,  αμέσως κατάλαβα ότι δεν είχα στα χέρια μου μια ιστορία παρόμοια με τις άλλες αλλά μια ολόφρεσκη ιστορία δοσμένη με τέτοιο τρόπο που κάνει την ανάγνωση ευχάριστη από την αρχή έως το τέλος . Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που εκτιμώ ιδιαίτερα σε ένα βιβλίο. Στην αρχή θα χρειαστείτε λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστείτε και να καταλάβετε αυτό τον νέο κόσμο της Brodi Ashton. Έπειτα από λίγο όμως θα βυθιστείτε στην πλοκή και θα απολαύσετε τις περιπέτειες της Νίκι Μπέκετ, η οποία θα αγωνιστεί σκληρά διεκδικώντας την ελευθερία της από την Κάτω Γη. Μέσα από μια παράλληλη αφήγηση θα γνωρίσουμε την Νίκι του παρελθόντος και θα κατανοήσουμε ποια είναι εκείνα τα γεγονότα που την οδήγησαν στο σήμερα. Η αφήγηση είναι γρήγορη και δεν κουράζει, ενώ παράλληλα η κλιμακούμενη δράση μας κρατά σε συνεχή αγωνία σε μια αντίστροφη μέτρηση προς την ελευθερία ή την αιώνια καταδίκη. Από ότι φαίνεται οι περιπέτειες της Νίκι μόλις άρχισαν!  

Καλή σας ανάγνωση!




Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Tuesday's Gone - Σειρά Φρίντα Κλάιν (βιβλίο 2ο)


Τίτλος: Tuesdday's Gone - Σειρά Φρίντα Κλάιν (βιβλίο 2ο)
Συγγραφέας: Nicci French
Εκδόσεις: Διόπτρα
Μετάφραση: Ουρανία Τουτουντζή

Το πολυαναμενόμενο δεύτερο βιβλίο της σειράς Φρίντα Κλάιν κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιανουάριο από τις εκδόσεις Διόπτρα. Όπως και το πρώτο βιβλίο της σειράς "Blue Monday", έτσι και αυτό κόβει την ανάσα!

Περιγραφή:


*ΤΡΙΤΗ
Για τη Φρίντα Κλάιν, οι µέρες γίνονται πιο σκοτεινές…

Η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν έχει πιστέψει ότι δεν θα µπλεχτεί ξανά µε τις υποθέσεις της αστυνοµίας, όταν ένα πρωί ξυπνάει από κοφτά χτυπήµατα στην πόρτα της. O επιθεωρητής Κάρλσον χρειάζεται επειγόντως τη βοήθειά της.

Σε διαµέρισµα του ανατολικού Λονδίνου ένα πτώµα σε αποσύνθεση βρίσκεται για εβδοµάδες στον ίδιο χώρο µε µια ψυχικά διαταραγµένη γυναίκα. Η αστυνοµία δεν γνωρίζει καν ποιο είναι το θύµα ή πώς έχασε τη ζωή του, και όλες οι ελπίδες στρέφονται στη Φρίντα. Εκείνη, οπλισµένη µε θάρρος, θα προσπαθήσει να διεισδύσει στο λαβύρινθο του µυαλού της γυναίκας.
Καθώς τα στοιχεία που συγκεντρώνονται οδηγούν προς έναν συγκεκριµένο άντρα, έρχονται στην επιφάνεια µια σειρά από τραγικές υποθέσεις και µια αλυσίδα από σκοτεινά κίνητρα. Την ίδια στιγµή η Φρίντα συνειδητοποιεί ότι ίσως η αλήθεια βρίσκεται γραµµένη στους τοίχους που ορθώνουν οι βαθύτεροι εφιάλτες της.

Αδυνατώντας να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέµα, η ψυχοθεραπεύτρια πλησιάζει το δολοφόνο που δεν είναι διατεθειµένος να ρισκάρει την ελευθερία του. Και έχει ορκιστεί ότι όποιος τον αγγίξει θα έχει τη µοίρα των προηγούµενων θυµάτων του…*


Όταν έπιασα στα χέρια μου αυτό το βιβλίο είχα πολύ υψηλές προσδοκίες φυσικά λόγω του Blue Monday. Και πολλές φορές το να έχουμε υψηλές προσδοκίες από ένα βιβλίο μας οδηγεί τελικά στο να το αδικήσουμε. Στην περίπτωση βέβαια του συγκεκριμένου, τίποτα τέτοιο δεν συνέβη! Ήταν θα έλεγα μια επάξια συνέχεια του εξαιρετικού πρώτου βιβλίου. Το συγγραφικό αυτό δίδυμο καταφέρνει να κρατήσει αμείωτη την αγωνία τουλάχιστον στα 2/3 του βιβλίου. Εξαιρώ ένα κομμάτι στην αρχή στο οποίο καλούμαστε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει, πως συνδέονται τα πρόσωπα και τι κρύβεται πίσω από το προφανές. Μια ιστορία η οποία αρχικά φαντάζει απλή, στην πραγματικότητα όμως έχει τόσες πτυχές και κρύβονται τόσα μυστικά πίσω από το κάθε τι, που θα χρειαστεί όλη την ενέργεια μας καθώς και την φαντασία μας για να καταφέρουμε να λύσουμε το μυστήριο μαζί με τους πρωταγωνιστές. Άκρως απολαυστικό και με εξαιρετικά εντυπωσιακό τέλος, το δεύτερο μέρος της σειράς θα καλύψει και τους πιο απαιτητικούς! 



Καλή σας ανάγνωση!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...