Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ο Αιχμάλωτος - Ο Μυστικός Κύκλος (βιβλίο 2ο)



Τίτλος: Ο Αιχμάλωτος - Ο Μυστικός Κύκλος (βιβλίο 2ο)
Συγγραφέας: Λ. ΤΖ. Σμίθ
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μετάφραση: Κάσσυ Μπουλούκου


Μπορεί η τηλεοπτική σειρά στο Αμερικανικό κανάλι CW να διακόπηκε, προς απογοήτευση των τηλεθεατών, στον πρώτο κύκλο.. αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μάθουμε την συνέχεια! Τα βιβλία έχουν γραφτεί και σε μας τα φέρνει ο Ψυχογιός!




Περίληψη:

*Παγιδευμένη ανάμεσα στο καλό και στο κακό η Κάσι έχει μυηθεί στον Μυστικό Κύκλο, στην πιο σαγηνευτική και επικίνδυνη ομάδα μαγισσών που μπορεί να φανταστεί ποτέ κανείς. Αλλά η δύναμη έχει το τίμημά της. Η Κάσι, διχασμένη από τις επιθυμίες των δύο αρχηγών του Μυστικού Κύκλου, πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει τα πάντα για να σώσει το Νιου Σάλεμ ή θα υποκύψει στον έρωτά τους για τον γοητευτικό Άνταμ που απειλεί να τινάξει τον Κύκλο στον αέρα. Στην τελική αναμέτρηση του καλού και του κακού, θα μπορέσουν άραγε οι δυνάμεις της Κάσι να την προστατέψουν και να τη σώσουν; Ή θα αναγκαστεί να θυσιάσει την αγάπη της για τον Μυστικό Κύκλο προκειμένου να επιβιώσει; Το δεύτερο βιβλίο μιας συναρπαστικής «μαγικής» τριλογίας.*

Τώρα πια η Κάσι ανήκει στον Μυστικό Κύκλο. Η γνώμη της μετράει και τα υπόλοιπα μέλη την αντιμετωπίζουν ως ίση. Από την άλλη όμως θα μπλεχτεί σε μια διαμάχη που δεν είναι δική της ως θύμα των εκβιασμών ενός άλλου μέλους. Η Κάσι κατά την γνώμη μου είναι ακόμη πολύ αθώα και άπειρη δίπλα στα άλλα μέλη και αυτό την θέτει άμεσα σε μειονεκτική θέση. Όταν θα έρθει όμως αντιμέτωπη με την αλήθεια, όταν θα αντικρίσει το σκοτεινό πρόσωπο του Κακού, όταν θα νιώσει την έκταση της δύναμής της να ρέει μέσα της έτοιμη να απελευθερωθεί, τότε όλα θα αλλάξουν. Θα πάψει να είναι θύμα, θα αποκτήσει το δυναμισμό που της έλειπε και έτσι θα είναι έτοιμη να ακολουθήσει το πεπρωμένο της ενάντια στις δυνάμεις του Κακού. Στο δεύτερο αυτό βιβλίο της σειράς απολαμβάνουμε αρκετή δράση και ανατροπές ενώ παράλληλα γνωρίζουμε καλύτερα τα μέλη του Κύκλου. Θα ανακαλύψουμε κρυφές συμμαχίες και δολοπλοκίες και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές. Αρκετά καλύτερο από το πρώτο βιβλίο, ο "Αιχμάλωτος " θέτει τις βάσεις για μια πολλά υποσχόμενη σειρά. Πιστεύω ότι στο τρίτο βιβλίο θα δούμε ακόμη περισσότερη δράση και ακόμη περισσότερες συγκρούσεις και έτσι θα αποκτήσει η ιστορία του Μυστικού Κύκλου ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον!

Καλή σας ανάγνωση!


Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Διασταύρωση - Ταίρι βιβλίο 2ο




Τίτλος: Διασταύρωση - Ταίρι βιβλίο 2ο
Συγγραφέας: Ally Condie
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Τριαδά Πηνελόπη


Το "Ταίρι", το πρώτο βιβλίο της σειράς, είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Η γραφή της Condie με κέρδισε από την πρώτη σελίδα και το θέμα το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον! Ήταν λοιπόν φυσικό και επόμενο να αρπάξω την Διασταύρωση γεμάτη ενθουσιασμό!


Περίληψη:

*Κυνηγώντας ένα αβέβαιο μέλλον, η Κάσια ταξιδεύει στις Εξωτερικές Επαρχίες σε αναζήτηση του Κάι -ο οποίος είχε μεταφερθεί από την Κοινωνία σε βέβαιο θάνατο- για να ανακαλύψει πως εκείνος έχει αποδράσει μέσα στα επιβλητικά, αλλά επικίνδυνα φαράγγια. Σε αυτή την άγρια μεθόριο τρεμοφέγγει η ελπίδα μιας διαφορετικής ζωής και η συναρπαστική υπόσχεση της επανάστασης.
Όμως ακόμα και καθώς η Κάσια θυσιάζει τα πάντα για να επανασυνδεθεί με τον Κάι, ευρηματικές εκπλήξεις από τον Ζάντερ έρχονται να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού για άλλη μία φορά.*


Η "Διασταύρωση" είναι αρκετά διαφορετική από το "Ταίρι". Η βασικότερη διαφορά τους είναι ότι σε αυτό το βιβλίο παρακολουθούμε τη ροή της πλοκής μέσα από παράλληλη αφήγηση του Κάι και της Κάσια με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε καλύτερα τους χαρακτήρες αλλά και να έχουμε μια ευρύτερη, σφαιρική εικόνα για τα δρώμενα. Ένα ακόμη στοιχείο που μου άρεσε είναι η περιπέτεια. Σχεδόν από την πρώτη σελίδα ξεκινάει μια μεγάλη περιπέτεια για τους δύο βασικούς ήρωες γεμάτη κινδύνους και αγωνία. Θα έρθουν αντιμέτωποι με τα όρια τους, θα αγωνιστούν να επιβιώσουν, θα εξαντληθούν, θα ρισκάρουν ακόμη και την ζωή τους αρκεί να βρουν ο ένας τον άλλο! Η δράση δεν σταματάει ποτέ και με αυτό τον τρόπο, η συγγραφέας έρχεται να αντισταθμίσει την "ήρεμη" πλοκή του πρώτου βιβλίου.
Νέοι ενδιαφέροντες χαρακτήρες θα κάνουν την εμφάνισή τους ενώ παράλληλα η πλοκή εκτυλίσσεται σε ένα διαφορετικό άγριο τοπίο που κρύβει τα μυστικά ενός ολόκληρου πολιτισμού.  Οι προσδοκίες μου ικανοποιήθηκαν απόλυτα και με το παραπάνω θα έλεγα. Μετράω από τώρα αντίστροφα για το τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς το οποίο αισίως θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος σύμφωνα με τον εκδοτικό. 

Καλή σας Ανάγνωση.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...