Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Διχασμός - Τριλογία Τριλ βιβλίο 2ο



Τίτλος: Διχασμός- Τριλογία Τριλ βιβλίο 2ο

Συγγραφέας: Amanda Hocking
Εκδόσεις: Λιβάνη
Μετάφραση: Χριστιάννα Ελ. Σακελλαροπούλου


Ο Διχασμός είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς Τριλ, μια σειρά που αγάπησαν πολλοί αναγνώστες και μέσα σε αυτούς και εγώ.  Τελειώνοντας το πρώτο βιβλίο της σειράς δεν μπορούσα παρά να πάρω στα χέρια μου το επόμενο για να βυθιστώ σε αυτόν τον παραμυθένιο κόσμο της Amanda Hocking.


Περίληψη:

*Η Γουέντι νόμιζε ότι επιτέλους ήξερε ποια ήταν και τι ήθελε, αλλά να που όλα ανατρέπονται όταν αρχίζουν να την κυνηγούν οι αιώνιοι αντίπαλοι των Τριλ, οι Βίτρα. Ξαφνικά βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα σε δυο κόσμους, διχασμένη μεταξύ έρωτα και καθήκοντος, και τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να αποφασίσει  τι είδους ζωή θέλει να ζήσει.*


Σε αυτό το δεύτερο βιβλίο βλέπουμε ότι το σκηνικό αλλάζει δραματικά σε σχέση με το πρώτο της σειράς. Μετά από μια επικίνδυνη περιπέτεια, η Γουέντι θα πρέπει να επιλέξει που ανήκει και ποιος είναι ο  προορισμός της.  Τη στιγμή που οι Βίτρα, οι αιώνιοι εχθροί των Τριλ παραμονεύουν έτοιμοι να κινηθούν εναντίον του Φόρενινγκ, η Γουέντι θα αναγκαστεί να πάρει αποφάσεις οι οποίες θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της αλλά και για το μέλλον  όλου του πληθυσμού των Τριλ. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται καθώς νέοι χαρακτήρες κάνουν την εντυπωσιακή είσοδό τους στο σκηνικό και φέρνουν τα πάνω κάτω.  Ο αδίστακτος Βασιλιάς των Βίτρα θα την διεκδικήσει για τον θρόνο ενώ ο γοητευτικός Λόκι , ένας  πανίσχυρος Μαρκίς των Βίτρα θα διεκδικήσει  την καρδιά της. Θα καταφέρει η Γουέντι να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις την στιγμή που έχει έρθει αντιμέτωπη με τόσο δύσκολες επιλογές; Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στης θέση της Πριγκίπισσας των Τριλ ή θα ακολουθήσει την καρδιά της και θα παρασυρθεί από τον έρωτα; Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα διαδραματίζονται στο «Διχασμός», ένα βιβλίο με ευχάριστη ροή και συνεχής ανατροπές. Διαβάζεται απνευστί από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα ενώ το τέλος σε αφήνει ανυπόμονο για να μάθεις το τέλος αυτής της ξωτικό-ιστορίας. Ακολουθεί η «Στέψη» από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Καλή σας ανάγνωση!



7 σχόλια:

  1. Θα μπορουσα να βρω ενα σωρο απο λογους που λατρεψα τα Τρυλ ξεκινωντας απο την ηρωιδα κ καταληγοντας σε αυτο που κατεληξε να ειναι ο κοσμος των Τρυλ..αλλα τι σημασια εχει?
    Στο τελος αυτο που μετραει σ'ενα βιβλιο ειναι οταν σε "κραταει" ακομη κι οταν εσυ το εχεις αφησει.......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελείωσα και την Στέψη! εντάξει πολύ ωραίο! (άσχετο εσύ δεν διαβάζεις τιποτα?)
    Άσε με εγώ το τελείωσα και όπως λες ήμουν ακόμη σε mood Τριλ.. και πιάνω που λες το 1Q84 και παθαίνω ανώμαλη προσγείωση! εν τέλει το άφησα και διάλεξα κάποιο άλλο! χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεξια αυτο με την ανωμαλη προσγειωση το εχω παθει κι εγω μετα την Στεψη κ μαλιστα αν θυμαμαι καλα ηταν με την αναζητηση του τιγρη που το επιασα αμεσως μετα!φαντασου!οχι οτι δεν ηταν καταπληκτικο!Για τον Ρεν μιλαμε,απλα ημουν ακομη κολλημενη στα Τρυλ κ μαλλον ηθελα λιγο χρονο να μπω σε καινουριο κλιμα!!χαχα

    Φυσικα κ διαβαζω!! (οταν εχω λεφτα)
    Τις Μαγισσες που διαβαζεις τωρα το εχω βαλει στο ματι καιρο κ αν μη τι αλλο φαινεται χορταστικο!το ειδα κ τρομαξα!Σαν τσιμεντολιθος ειναι 700 και σελ.νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι είναι τεράστιο! να το διαβάσεις άμεσα! σου γράφω για αυτό στην ανάρτηση της ανταλλαγής!

    πράγματι συμβαίνει αυτό γι'αυτό και εγώ αν διαβάσω κάτι που το έχω απολαύσει πολύ μετά προτιμώ να αλλάξω κατηγορία (τύπο αστυνομικά)γιατί με πάνε αλλού και δεν πέφτω στην παγίδα της σύγκρισης και δεν αδικώ βιβλία.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι το ειδα κ σου απαντησα εκει!

    Καταλαβαινω τι εννοεις!Εγω δυστηχως ειμαι κολλημενη με το φανταστικο αλλα προσπαθω να μην πεφτω στην παγιδα οπως πολυ σωστα λες κ να μην τα συγκρινω μεταξυ τους,αλλα μερικες φορες οταν μου αρεσει παρα πολυ ενα βιβλιο χρειαζομαι λιγο χρονο για να μπω σε αλλο κλιμα κ να μην αδικησω το επομενο που θα πιασω στα χερια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είναι απόλυτα φυσιολογικό που σου συμβαίνει αυτό! ο καθένας βρίσκει τον τρόπο του πάντως και κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να μην ημαστε άδικες απέναντι στα βιβλία.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοριτσάρες καλημέρα!!
    Χάθηκα πάλι για μια βδομάδα.. Δεν είχα πρόσβαση στο νετ.
    Λοιπόν διάβασα όμως 3 βιβλία αυτές τις μέρες!! Μύθος, Δάσος, Διχασμός.

    Λοιπόν για το Διχασμό. Το διάβασα σε 1 1/2 μέρα. Το άτιμο σε ρουφάει!! Κόντευα να σκάσω για την συνέχεια! Αααααχ Λόκιιιι.... Είναι όμως λίγο Τζέις ο άτιμος, εννοώ το κυνικό στυλάκι που έχει και που συνέχεια σου την λέει. Αλλά εξαιτίας του αγαπήσαμε τους βιτρα!!!
    Το κορίτσι μας είναι φοβερό. Και ο Τόβε είναι φανταστικός για όλα αυτά που κάνει για κείνη. Αλλά συγνώμη καλά το έπιασα εκεί στο τέλος;;; Αλλάζουμε "στρατόπεδο" χαχαχα, ξέρετε τι έννοω;

    Ο Φιν..Πολύ ξύλο. Πολύ πολύ ξύλο. Εντάξει το καταλάβαμε ρε φίλε, το καθήκον και μπλα μπλα μπλα. Μα σε κάθε τους συνάντηση να της λέει τις ίδιες ατάκες. Κατάντησε βαρετός. Εντάξει, μας άναψε λίγο τα αίματα εκεί στο τέλος αλλα, Φιν χέσε μας.

    Μου άρεσε πολύ το φινάλε, που το χώρισε στους 3 άντρες της ζωής της...

    Α, η Ελόρα. Ναι ναι τώρα τη συμπάθησα λίγο παραπάνω. Την δικαιολόγησα για διάφορα. Αλλά είναι λίγο ψυχρή σκύλα, όπως και να το κάνουμε.

    Λοιπόν, θα πέσω με τα μούτρα στο 3ο και θα επανέλθω. Διάβασα ότι θα γίνουν ταινίες. Ισχύει; Τι ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...