Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Το Τέλος μιας Σχέσης - Graham Greene


Τίτλος : Το Τέλος μιας Σχέσης
Συγγραφέας: Graham Greene
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μετάφραση: Παπαϊωάννου Τρισεύγενη




Το "Τέλος μιας Σχέσης" είναι ένα βιβλίο το οποίο εκ πρώτης όψεως δεν ανήκει σε εκείνα που θα επέλεγα να διαβάσω.. Πολλές φορές όμως δεν βλάπτει να βγαίνει κανείς από τα ασφαλή του μονοπάτια προκειμένου να ανακαλύψει κάτι καινούριο.




Περίληψη:


Η παράνομη ερωτική σχέση του Μόρις Μπέντριξ με τη Σάρα, που ανθίζει στα ταραγμένα χρόνια των βομβαρδισμών του Λονδίνου από την Γερμανική αεροπορία, στη διάρκεια του ΄Β Παγκοσμίου πολέμου, λήγει όταν εκείνη τον εγκαταλείπει ξαφνικά και χωρίς καμία εξήγηση. Δύο χρόνια αργότερα, μετά από μια συνάντηση που αναζωπυρώνει τον έρωτά του και τη ζήλια του ο Μπέντριξ προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό αστυνομικό και του αναθέτει να παρακολουθεί τη Σάρα με αποτέλεσμα ο έρωτάς του γι'αυτή να γίνει πολύ σύντομα εμμονή.




Ο Graham Greene μας αφηγείται μια ιστορία η οποία θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθένα. Στον συγγραφέα τον ίδιο, σε μένα και σε σένα. Τόσο τετριμμένη αλλά και τόσο μοναδική την ίδια στιγμή. Γυρνώντας την μία σελίδα μετά την άλλη πολλές φορές θα προβληματιστείτε. Θα αναρωτηθείτε πόσο λεπτή είναι η γραμμή που διαχωρίζει την αγάπη από το πάθος, το πάθος από τη ζήλια, τη ζήλια από την εμμονή και τελικά την εμμονή από την αγάπη. Ένας φαύλος κύκλος που η αλήθεια του πολλές φορές σοκάρει. Καλογραμμένο και με άριστα δομημένους χαρακτήρες,  θα το περιέγραφα τόσο απλό και τόσο πολύπλοκο ταυτόχρονα . Το "Τέλος μιας Σχέσης" ήταν για μένα ένα ευχάριστο διάλειμμα καθώς και μια ευκαιρία να διευρύνω τους λογοτεχνικούς ορίζοντές μου!


Καλή σας ανάγνωση!

10 σχόλια:

  1. χμμμ....πρεπει να ειναι οντως καλο το βιβλιο ...η αληθεια ειναι οτι παντα ηθελα να διαβασω ενα βιβλιο που να επενδυει τα παντα στον ερωτα ...εστω και αργα μπορει να το τολμησω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοριτσάκι μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Όντως σε βγάζει από τα paranormal Μονοπάτια στα οποία έχουμε χαθεί αλλά την ίδια στιγμή, καταφέρνει να σε ταξιδέψει σε μια αλήθεια, δομημένη με κλασσικό μεν, υπέροχο τρόπο δε, γεμάτο πάθος κι εμμονές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Κατερινάκι είναι πολύ καλό βιβλίο, πολύ ιδιαίτερο και πιθανότατα θα σου αρέσει!

    @Γιωτάκι μου σε ευχαριστώ πολύ που μου το χάρισες και ας με έβγαλες από τα paranormal μονοπάτια μου-μας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ευχαριστείς βρε χαζό... το θέμα ήταν ότι σου άρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Γιώτα άσε τα χαζά σου! Εγώ σ'ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Το Τέλος μιας Σχέσης" (The end of the affair) είναι μια εξαιρετική ιστορία ανθρώπινων σχέσεων: αγάπης, μίσους, ζήλιας, απιστίας και όχι μόνον.
    Περιέχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα, κάτι που συνηθίζει σε πολλά βιβλία του.
    Μαθαίνεις τα γεγονότα, τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ηρώων μέσα από φλας-μπακ.
    Πολύ ωραίο βιβλίο.
    Έχει γυριστεί και ταινία, που είναι βασισμένη πάνω του, εξίσου ωραία.
    Εντελώς διαφορετικό αλλά πολύ ενδιαφέρον είναι "Η δύναμη και η δόξα" του ίδιου συγγραφέα.

    κ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Κ.Κ. όπως ακριβώς τα λες! εξαιρετική ιστορία ανθρώπινων σχέσεων!
    την ταινία δεν έτυχε να την δω ακόμη και μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό αφού βλέπω συνεχώς ταινίες.. θα την ψάξω όμως αφού λες οτι είναι εξίσου καλή! Όσο για το "Η δύναμη και η δόξα" θα του ρίξω μια ματιά ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα! αν δεν έχεις δει ακόμα την ταινία Αλεξία είναι όντως πολύ ωραία!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...