Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΤΑΙΡΙ - ALLY CONDIE



ΤΙΤΛΟΣ:  ΤΑΙΡΙ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:    ALLY CONDIE
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ

Το ΤΑΙΡΙ είναι από τα βιβλία εκείνα που περίμενα καιρό! Ήξερα πάνω κάτω την υπόθεση και το έβλεπα για κανένα χρόνο στις προσεχείς κυκλοφορίες των εκδόσεων ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ. Όταν έμαθα πως κυκλοφόρησε έτρεξα στην κυριολεξία να το πάρω! Και το διάβασα με μια ανάσα!


Περιγραφή:

* ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ
ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ.

ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΓΑΠΑΣ.
ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ.


Η Κάσια πάντα εμπιστευόταν τις επιλογές τους. Είναι χαμηλό τίμημα να πληρώνεις για τη μακροζωία, την τέλεια δουλειά, το ιδανικό ταίρι. Έτσι, όταν στην οθόνη Ταιριάσματος εμφανίζεται ο καλύτερος της φίλος, η Κάσια ξέρει με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο σωστός… μέχρι που ένα άλλο πρόσωπο εμφανίζεται στιγμιαία, πριν η οθόνη σβήσει σε μαύρο.
Τώρα η Κάσια βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο αδιανόητες επιλογές: ανάμεσα στον Ζάντερ και τον Κάι, ανάμεσα στη μοναδική ζωή που γνώρισε ποτέ, και ένα δρόμο που ποτέ κανείς δεν τόλμησε να ακολουθήσει —ανάμεσα στην τελειότητα και το πάθος.*

Αυτού του είδους τα βιβλία με συναρπάζουν! Η ιστορία εξελίσσεται στο μακρινό δυστοπικό μέλλον όπου όλοι οι πολίτες είναι απολύτως ελεγχόμενοι από την Κοινωνία χωρίς καμία ελευθερία επιλογών! Η Κοινωνία αποφασίζει τα πάντα γι’αυτούς, από το τι θα τρωνε μέχρι ποιόν θα παντρευτούν και πότε θα πεθάνουν. Η Κάσια η οποία είναι και η βασική ηρωίδα, μετά από μια σειρά γεγονότων αρχίζει να αμφισβητεί την Κοινωνία και αυτή θα είναι αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας! Διαβάζεται στην κυριολεξία με μια ανάσα, είναι διαφορετικό και απολαυστικό! Όσο το διάβαζα είχα μια τέλεια αίσθηση..δεν ήθελα να σταματήσω!  Η πλοκή κυλάει γρήγορα, το ένα γεγονός διαδέχεται το άλλο πράγμα που σημαίνει οτι δεν είναι καθόλου βαρετό αντιθέτως σε καθηλώνει! Έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ελαφρώς ποιητική  αφήγηση η οποία σε σήμεία με ξένισε λιγάκι αλλά καταλαβαίνει κανείς οτι η διαφορετικότητα αυτή βασίζεται στην κουλτούρα της Κάσια και τον τρόπο ζωής της. Η συγγραφέας μας ανοίγει τις πόρτες σε ένα νέο συναρπαστικό αλλά και ανατριχιαστικό κόσμο που όλοι οι λάτρεις αυτού του είδους λογοτεχνίας θα βυθιστούν με ευχαρίστηση!!! Το ΤΑΙΡΙ είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας, το δεύτερο βιβλίο με πρωτότυπο τίτλο «CROSSED» αναμένεται να κυκλοφορίσει στο εξωτερικό τον Νοέμβριο του 2011, εάν είμαστε τυχεροί θα κυκλοφορίσει και στην ελλάδα μαζί! Ας το ελπίζσουμε! Εμένα μου άρεσε τόσο που θα είμαι πάλι από τους πρώτους που θα προμηθευτούν το επόμενο βιβλίο! 

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

VAMPIRE ACADEMY 6 - LAST SACRIFICE



Τίτλος: VAMPIRE ACADEMY 6 - LAST SACRIFICE
( βιβλίο 6)
Συγγραφέας: ΡΙΣΕΛ ΜΗΝΤ
Εκδόσεις: INTROBOOKS





Η αγαπημένη μας σειρά Vampire Academy φτάνει στο τέλος της με το 6ο με τίτλο "Τελευταία θυσία". Το καταπληκτικό αυτό βιβλίο αναμένεται στα ελληνικά τον Σεπτέμβριο καλώς  εχόντων των πραγμάτων, αλλά εγώ λόγω την αγωνίας και της ανυπομονησίας μου το διάβασα στο πρωτότυπο, στα αγγλικά! Πριν σας πώ τις εντυπώσεις μου ας δούμε την περίγραφή σε μία ελεύθερη δική μου μετάφραση:


" Η Βασίλισσα είναι νεκρή και ο κόσμος των Μορόι δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος.


Η Ρόουζ Χαθαγουέι περιμένει την άδικη εκτέλεσή της και υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος που μπορεί να καθυστερήσει την τρομερή αυτή μοίρα. Η Ρόουζ πρέπει να κοιτάξει στον Ντιμίτρι και τον Άντριαν, τις δύο μεγάλες αγάπες της ζωής της για να τον βρει. 
Μαζί με την καλύτερη της φίλη Λίζα, σε μια θανάσιμη μάχη για τον βασιλικό θρόνο, τα δύο κορίτσια αναγκάζονται να βασιστούν στους εχθρούς τους και να αμφισβητήσουν αυτούς που πίστευαν οτι μπορούν να εμπιστευτούν.
Αλλά τι θα συμβεί αν η πραγματική ελευθερία σημαίνει το να θυσιάσουν το πιο σημαντικό πράγμα απ'όλα; Η μία την άλλη; " 


Απο που να αρχίσω; Συνέβησαν τόσα πολλά! Αυτό το βιβλίο τα είχε όλα! Δράση, αγωνία, συναίσθημα, δυνατές συγκινήσεις και ανατροπές...πολλές ανατροπές!!! Είναι αρκετά χορταστικό, γύρω στις 585 σελίδες στην πρωτότυπη έκδοση, και σε γεμίζει απόλυτα! Η γρήγορη και ανατρεπτική πλοκή καθώς και η αγωνία που σου προκαλεί είναι τα στοιχεία που σε κάνουν να μην μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου! Πιστεύω πως δεν θα μπορούσε να γραφτεί καλύτερο τέλος σε αυτή την υπέροχη σειρά. Τα πάντα σταδιακά και όχι χωρίς κόπο, μπαίνουν στη θέση τους κάτι που εμένα προσωπικά με ανακούφισε αφού είμαι από αυτούς που τους αρέσουν τα happy endings! Θα αγαπήσετε από την αρχή όλους τους χαρακτήρες που έπλασε η Ρίσελ, θα αγχωθείτε μαζί τους, θα ενθουσιαστείτε μαζί τους, θα πονέσετε, θα χαρείτε..θα τα νιώσετε όλα!
Δεν θέλω να αποκαλύψω κάτι απλά θα σας πω οτι πιστεύω πραγματικά οτι αυτό το βιβλίο θα ικανοποιήσει απόλυτα όλους τους αναγνώστες της σειράς!


Κυκλοφορούν επίσης:



Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΔΙΨΑ : ΕΡΩΤΑΣ ΒΑΜΠΙΡ (βιβλίο 1)

Τίτλος: Δίψα : Ερωτας Βαμπιρ (βιβλίο 1)
Συγγραφέας: Κρίστοφερ Πάικ
Εκδόσεις : Πατάκης

Η Δίψα έπεσε στην αντίληψή μου αμέσως μόλις κυκλοφόρισε, κάτι το εξώφυλλο, κάτι ο τίτλος, κάτι η χαμηλή τιμή του...με παρακίνησε και μια καλή μου φίλη και έτσι κατέληξε πολύ γρήγορα στα χέρια μου! Ευτυχώς!!!

Περιγραφή:
* Όταν αγαπάς, δεν καταλαβαίνεις από φόβο ή μίσος. Όταν φοβάσαι, δεν υπάρχει περιθώριο για αγάπη ή μίσος. Κι όταν μισείς, νιώθεις μόνο μίσος και τίποτε άλλο.

Η Σιτά είναι ένα βαμπίρ που ζει πέντε χιλιάδες χρόνια. Έχει δώσει όρκο στον θεό Κρίσνα ότι δε θα μεταμορφώσει κανέναν θνητό σε βαμπίρ κι αν το κάνει, θα χάσει την ευλογία του και θα πεθάνει. Ζει ολομόναχη, ώσπου η αγάπη ξανάρχεται στη ζωή της. Ο Ρέι την ερωτεύεται κι η ελπίδα για κάτι πιο ανθρώπινο την κάνει να θέλει να γίνει το αθώο κορίτσι που υπήρξε πριν την καταστρέψει ο δαίμονας Γιάκσα. Η τελευταία της μάχη είναι για την αγάπη. Θα τα καταφέρει ή θα θυσιαστεί άδικα; Μπορεί ένας έρωτας να προσπεράσει κάθε κακό;*

Ναι έχω μια αδυναμία στη λογοτεχνία του φανταστικού και στο υπερφυσικό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι όλα τα βιβλία της κατηγορίας αξιόλογα..γι'αυτό και αρχικά ήμουν λίγο επιφυλακτική με το συκγεκριμένο.. Κάθε επιφύλαξη όμως εξαφανίστηκε μόλις διάβασα την πρώτη κιόλας σελίδα! Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη! Είναι άξιο λόγου το πώς ο συγγραφέας σε βυθίζει στην πλοκή με μια απότομη αλλά απολαυστική βουτιά στον κόσμο της Σιτά! Υπάρχει μια οριμότητα στην αφήγηση της Σιτά γεγονός που δένει απόλυτα με τα 5000 έτη ζωής της!  Η Δίψα είναι από τα βιβλία αυτά που το αφήνεις μόνο όταν γυρίσεις και την τελευταία σελίδα! Εξαιρετικά καλογραμμένο και παρόλο που είναι μικρό, στις λιγότερες από 200 σελίδες του καταφέρνει να σε συναρπάσει απόλυτα! Λάτρεψα αμέσως την βασική ηρωίδα Σιτά καθώς και τη γεμάτη δράση και συναίσθημα πλοκή! Και ανυπομονώ να εκδοθεί το επόμενο για να το αρπάξω από τους πρώτους!

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΚΡΕΣΕΝΤΟ



Τίτλος: κρεσέντο (αγγελική σιωπή βιβλίο 2)
Συγγραφέας: Becca Fitzpatrick
Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος


Μετά το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο "αγγελική σιωπή" το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ, αγωνιούσα για την συνέχεια!  Οπότε το έπιασα στα χέρια μου με πολύ όρεξη, σχεδόν διψασμένη να μάθω όλες τις εξελίξεις στις ζωές της Νόρα και του αγαπημένου Πάτς. Ας ρίξουμε μια ματιά στην περιγραφή:




*Η ζωή της Νόρα Γκρέι εξακολουθεί να απέχει πολύ από το τέλειο. Η επιβίωση από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον της δεν ήταν ευχάριστη υπόθεση, αλλά τουλάχιστον της εξασφάλισε έναν φύλακα άγγελο. Έναν μυστηριώδη, γοητευτικό, πανέμορφο φύλακα άγγελο. Ανεξάρτητα όμως από τον ρόλο του στη ζωή της, ο Πατς κάθε άλλο παρά αγγελικά φέρεται. Είναι πιο κρυψίνους από ποτέ –αν είναι δυνατόν–, και το χειρότερο, φαίνεται να κάνει παρέα με τη μεγαλύτερη εχθρό της Νόρα, τη Μάρσι Μίλαρ. 


Αν ο Πατς δεν φερόταν τόσο απόμακρα, η Νόρα ούτε που θα είχε προσέξει τον Σκοτ Παρνέλ, έναν παλιό οικογενειακό φίλο που μετακόμισε ξανά στην πόλη. Παρά την εξοργιστική συμπεριφορά του νεοφερμένου, η Νόρα διαπιστώνει ότι την ελκύει –παρά την περιπλανώμενη αίσθηση πως κρύβει κάτι.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Νόρα στοιχειώνεται από οράματα του δολοφονημένου πατέρα της, φτάνοντας στο σημείο ν’ αναρωτηθεί αν η Νέφιλιμ καταγωγή της σχετίζεται με τον θάνατό του. Στην απόγνωσή της ν’ ανακαλύψει τι συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα, εμπλέκεται σε ολοένα πιο επικίνδυνες καταστάσεις προκειμένου να μάθει την απάντηση. Κάποια πράγματα, ωστόσο, είναι καλύτερο να παραμένουν θαμμένα, γιατί η αλήθεια μπορεί να καταστρέψει όλα όσα –και όσους– εμπιστεύεται η Νόρα.*
Τι να πώ γι'αυτό το γεμάτο συναισθήματα βιβλίο...? Τώρα που ο Πάτς έχει κερδίσει πίσω τα φτερά του σώζοντας την Νόρα είναι και ο φύλακας άγγελός της. Αυτό βέβαια δεν συμβαδίζει απόλυτα με τα γεμάτα πάθος αισθήματά του γι'αυτήν. Διατρέχουν συνεχως κίνδυνο να ανακαλύψουν οι αρχάγγελοι την πραγματική τους σχέση και να στείλουν τον Πάτς στην κόλαση. Αυτή η κατάσταση φαίνεται να λερώνει κάθε σκέψη της Νόρα με αποτέλεσμα να έρθουν σε ρήξη. Καλύτερα να μην αποκαλύψω περισσότερα..Τα γεγονότα που διαδέχονται το ένα το άλλο δεν σε αφήνουν να σταματήσεις να διαβάζεις. Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες, η δράση διαρκής ενώ τα συναισθήματα ξεχειλίζουν πλούσια σε κάθε σελίδα! Νέα πρόσωπα κάνουν την εμφάνισή τους και άλλα γνώριμα πρόσωπα αποκτούν νέο ρόλο! Τίποτα το αναμενόμενο δεν συμβαίνει σε αυτό το βιβλίο, σε εκπλήσσει συνεχώς!Όπως ακριβώς και το προηγούμενο σου αφήνει ένα γοητευτικό και παράλληλα σκοτεινό άρωμα! Άκρως απολαυστικό στο διάβασμα του το κρεσέντο με άφησε ακόμη πιο ανυπόμονη για την συνέχεια! Η οποία αναμένεται αν δεν κάνω λάθος το φθινόπωρο! Το τρίτο βιβλίο της σειράς με πρωτότυπο τίτλο silence αναμένεται να μας κόψει την ανάσα!!!
Διαβάστε ένα απόσπασμα:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...