Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ



Τίτλος: ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ
Συγγραφέας: ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΚΛΕΡ
Εκδόσεις: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ

Στο τέλος του πρώτου βιβλίου "Πόλη των Οστών" η συγγραφέας μας βομβαρδίζει με απιστευτες ανατροπές, κάτι που αναπόφευκτα μας οδηγεί στο επόμενο βιβλίο της σειράς "Θανάσιμα Εργαλεία" με τίτλο "Πόλη της Στάχτης".

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

*Το μόνο που θέλει η Κλέρι Φρέι είναι να ξαναγίνει η ζωή της φυσιολογική. Πώς είναι όμως δυνατόν κάτι τέτοιο όταν είσαι μια Κυνηγός Δαιμόνων, η μητέρα σου έχει πέσει σε ένα ανεξήγητο κώμα, και μπορείς να δεις ξαφνικά έναν ολόκληρο κόσμο από λυκανθρώπους, νεράιδες και βρικόλακες; Η Κλέρι θα ήθελε να περνάει περισσότερο χρόνο με τον κολλητό της, τον Σάιμον. Όμως, οι Κυνηγοί των Σκιών δεν την αφήνουν, ειδικά ο πανέμορφος Τζέις, που μόλις έχει μάθει ότι είναι αδερφός της. Και η μοναδική ευκαιρία της Κλέρι να σώσει τη μητέρα της είναι να κυνηγήσει τον αποστάτη Κυνηγό Βάλενταϊν, που είναι μάλλον παράφρων, σίγουρα σατανικός, όπως επίσης και… πατέρας της. Όταν εξαφανίζεται και το δεύτερο από τα Θανάσιμα Αντικείμενα, η τρομερή Ανακρίτρια υποπτεύεται τον Τζέις. Θα μπορούσε πραγματικά ο Τζέις να προδώσει όλα όσα πιστεύει για να βοηθήσει τον πατέρα του; *

Η " Πόλη της Στάχτης" μου άρεσε πολύ πολύ περισσότερο από το πρώτο βιβλίο! Δεν ήταν απλά ευχάριστο..αλλά συναρπαστικό...τα συναισθήματά μου όσο το διάβασα άλλαζαν συνεχώς από χαρά σε λύπη, από ενθουσιασμό σε απογοήτευση, από προσμονή σε ανακούφιση! Πλουσιότερο σε όλα του από το πρώτο βιβλίο! Η γρήγορη πλοκή του και η συνεχής δράση σε κάνουν να γραπωθείς από το βιβλίο μέχρι να φτάσεις στην τελευταία σελίδα! Ο Τζέις και η Κλέρι θα μας αφήσουν να ανακαλύψουμε και άλλες πτυχές του χαρακτήρα τους ενώ θα μαγευτούμε από την φορτισμένη συναισηματικά ατμόσφαιρα που επικρατεί από την αρχή μέχρι το τέλος! Η Κασσάνδρα Κλερ μας ανταμείβει με συναρπαστικές εξελίξεις, αγωνία, ολοζώντανες περιγραφές, πλούσια συναισθήματα και δυναμική πλοκή...κάτι που μας οδηγεί πού αλλού; Φυσικά στην αναζήτηση του τρίτου βιβλίου της σειράς "Γυαλινη Πόλη" !




Πάρτε μια γεύση!


ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Τίτλος: ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
Συγγραφέας: ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΚΛΕΡ
Εκδόσεις: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ

Ο λόγος που μου κίνησε το ενδιαφέρον στη σειρά "Θανάσιμα Εργαλεία" και ειδικότερα στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι η αγαπημένη Stephenie Meyer, η οποία το προτείνει και έχει γράψει πολύ θετικά σχόλια γι'αυτό.

Περίληψη:
*Όταν η Κλέρι Φρέι πηγαίνει στο κλαμπ Πανδαιμόνιο στη Νέα Υόρκη, δεν περιμένει να βρεθεί μάρτυρας σε ένα φόνο. Πολύ λιγότερο μάλιστα ένα φόνο που διαπράττουν τρεις έφηβοι, καλυμμένοι με παράξενα σημάδια. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση της Κλέρι με τους Κυνηγούς των Σκιών, πολεμιστές ταγμένους στο ξεκλήρισμα των δαιμόνων που βρίσκονται στη γη και τη διατήρηση της τάξης μεταξύ βρικολάκων και λυκανθρώπων. Είναι επίσης η πρώτη της συνάντηση με τον πανέμορφο πολεμιστή Τζέις. Μέσα σε 24 ώρες, η Κλέρι θα βρεθεί βαθιά μέσα στον κόσμο του Τζέις, όταν η μητέρα της εξαφανίζεται και η ίδια δέχεται επίθεση από ένα δαίμονα. Γιατί όμως να ενδιαφερθούν οι δαίμονες για μια συνηθισμένη θνητή όπως η Κλέρι; Και πώς απέκτησε ξαφνικά την Ενόραση; Οι Κυνηγοί των Σκιών είναι αποφασισμένοι να το μάθουν...*

Καταρχήν πρέπει να πώ οτι ήταν πολύ ευχάριστο στην ανάγνωση του και καθόλου κουραστικό!
Θα το χαρακτήριζα σκοτεινό, επικίνδυνο και γοητευτικό, αν και σε σημεία λίγο υπερβολικό..Μέσα στον φανταστικό κόσμο της Κλέρ υπάρχουν όλων των ειδών τα υπερφυσικά όντα..από βρικόλακες και λυκαθρώπους μέχρι ξωτικά και μάγους, αυτό είναι κάτι που δεν με ξενίζει καθόλου μετά από όλα αυτά τα βιβλία φαντασίας που έχω ως τώρα διαβάσει. Η περιπέτεια, η δράση και οι ανατροπές είναι τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν την πλοκή σε αυτό το βιβλίο, κάτι που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Το μόνο που με ξένισε ήταν κάποιες υπερβολές τύπου "υπτάμενες μηχανες που λειτουργούν με δαιμονική ενέργεια" που κατά την γνώμη μου δεν προσθέτουν τίποτα στο βιβλίο άρα θα μπορούσαν και να μην υπάρχουν..
Είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς "Θανάσιμα Εργαλεία" και μέχρι στιγμής έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορήσει η "Πόλη της Στάχτης" και η "Γυάλινη Πόλη".
Τα εξώφυλλα και των τριών βιβλίων πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι εντυπωσιακά! 

 Πάρτε μια γεύση!

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΠΗ - BECCA FITZPATRICK


Τίτλος: Αγγελική Σιωπή
Συγγραφέας: Μπέκα Φίτσπάτρικ
Εκδόσεις: Φανταστικός κόσμος


Με το συγκεκριμένο βιβλίο φλέρταρα αρκετές φορές όταν το έβλεπα στο βιβλιοπωλείο..στο αγαπημένο μου ράφι με τα βιβλία "λογοτεχνίας του φανταστικού"..για κάποιο λόγο όμως επέλεγα πάντα κάποιο άλλο. Όταν ήρθε όμως η ώρα του το έπιασα στα χέρια μου με μεγάλη όρεξη και λαχτάρα! Όλα είναι θέμα timing ! 


*Για τη Νόρα Γκρέι, ένα ειδύλλιο ήταν εκτός σχεδίων. Ποτέ δεν της άρεσαν ιδιαίτερα τα αγόρια στο σχολείο της, ανεξάρτητα από το πόσο η κολλητή της, η Βι, τους ωθούσε σ’ εκείνη. Ποτέ – μέχρι που εμφανίστηκε ο Πατς. Με το αβίαστο χαμόγελό του και με τα διαπεραστικά του μάτια, η Νόρα νιώθει έλξη για εκείνον πέρα από κάθε λογική.
Ύστερα, όμως, από μια σειρά τρομακτικών συναντήσεων, η Νόρα δεν είναι σίγουρη ποιον να εμπιστευτεί. Ο Πατς δείχνει να βρίσκεται όπου κι εκείνη, και γνωρίζει περισσότερα για την ίδια απ’ ό,τι οι πιο στενοί της φίλοι. Δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να πέσει στην αγκαλιά του ή να το βάλει στα πόδια και να κρυφτεί. Κι όταν προσπαθεί να αναζητήσει ορισμένες απαντήσεις, ανακαλύπτει ότι βρίσκεται κοντά σε μία αλήθεια πολύ πιο ανησυχαστική κάθε συναίσθημά της για τον Πατς.
Γιατί η Νόρα βρίσκεται καταμεσής μίας μάχης που μετρά αιώνεςανάμεσα στους αθάνατους και στους έκπτωτους – και αργά ή γρήγορα, πρέπει να επιλέξει πλευρά…*
Από τις πρώτες κιόλας σελίδες του με κέρδισε η γραφή της Φιτσπάτρικ.. η "αγγελική σιωπή" είναι το πρώτο μυθιστόρημα φαντασίας που γράφει και παρόλ'αυτά κατασκεύασε έναν μαγευτικό και παράλληλα επικίνδυνο κόσμο στον οποίο απόλαυσα να ζω τις ημέρες που το διάβαζα! Ο Πάτς είναι ένας καταπληκτικός χαρακτήρας, προκλητικός θα έλεγα που ξεφεύγει από τα τετριμμένα και προκαλεί έντονα συναισθήματα!  Η πλοκή είναι απόλυτα εθιστική , κυλάει σε τέτοιους ρυθμούς που σε κρατάει σε ένταση μέχρι να φτάσεις στην τελευταία σελίδα! Σκοτεινό, γοητευτικό, συναρπαστικό! με αυτές τις τρεις λέξεις εύκολα συνοψίζω την γεύση που μου άφησε το βιβλίο αυτό! Ανυπομονώ για την συνέχεια..! Ο πρωτότυπος τίτλος είναι hush - hush, ακολουθεί το δεύτερο βιβλίο που αναμένεται μέσα στον Ιούνιο με πρωτότυπο τίτλο crescendo και το τρίτο με τίτλο silence. Περιμένω λοιπόν με αγωνία να δω τι θα γίνει στη συνέχεια με τον αγαπημένο μου ..σκοτεινό και γοητευτικό έκπτωτο άγγελο!!
ΥΓ. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω το απίστευτο εξώφυλλο! Πραγματικά σε προκαλεί να το διαβάσεις! 
Διαβάστε τις πρώτες σελίδες πατώντας εδώ.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ - ΕΜΑ ΝΤΟΝΑΧΙΟΥ



Τίτλος: Το ΔΩΜΑΤΙΟ
Συγγραφέας: Έμα Ντόναχιου
Εκδόσεις: Ψυχογιός


Προτού σας πω οτιδήποτε, θέλω να μοιραστώ μαζί σας ότι το βιβλίο αυτό είναι από τα καταπληκτικότερα βιβλία που διάβασα ποτέ! Είμαι πολύ περήφανη που έχει μια θέση στην βιβλιοθήκη μου!


Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:


*Για τον πεντάχρονο Τζακ, το Δωμάτιο είναι ο κόσμος. Εκεί γεννήθηκε, εκεί τρώει, εκεί κοιμάται, εκεί παίζει και μαθαίνει μαζί με τη Μαμά του. Γι' αυτόν, το Δωμάτιο κρύβει αμέτρητα θαύματα, πλούσια και ανεξάντλητη τροφή για τη φαντασία του: το φίδι κάτω από το Κρεβάτι, φτιαγμένο από τσόφλια αυγών, ο φανταστικός κόσμος της Τηλεόρασης, η παρηγορητική ζεστασιά της Ντουλάπας, κάτω από τα κρεμασμένα ρούχα, εκεί όπου η Μαμά τον ασφαλίζει τα βράδια, για την περίπτωση που ο ΣαταΝίκ τους επισκεφθεί.

Το Δωμάτιο είναι σπίτι για τον Τζακ, για τη Μαμά όμως δεν είναι παρά η φυλακή όπου κρατείται από τα δεκαεννιά της -εφτά χρόνια τώρα. Με οδηγό την αδιαπραγμάτευτη αγάπη της για το γιο της, η Μαμά έχει δημιουργήσει για χάρη του μία ολόκληρη ζωή σ' ένα χώρο δώδεκα μόλις τετραγωνικών. Η περιέργεια τού Τζακ όμως αυξάνεται ευθέως ανάλογα με τη δική της απελπισία -και η Μαμά ξέρει ότι δε θα μπορέσει να συνεχίσει να χαλιναγωγεί για πολύ ακόμα καμία από τις δυο.

Ειπωμένη με τη συγκινητική και αστεία φωνή του Τζακ, το "Δωμάτιο" είναι η ιστορία της ακαταδάμαστης αγάπης που ανθίζει κάτω από τις πιο οδυνηρές συνθήκες, και του σκληρού σαν διαμάντι δεσμού ανάμεσα σε μητέρα και παιδί. Πρόκειται για ένα καθηλωτικό, ανυψωτικό και συνάμα σοκαριστικό μυθιστόρημα -μια συνταρακτική ιστορία, βαθιά ανθρώπινη και αβάσταχτα συγκινητική.
Το "Δωμάτιο" είναι ένα μέρος που δε θα ξεχάσετε ποτέ.*


Από τις πρώτες κιόλας σελίδες του με συγκίνησε και γραπώθηκα από το βιβλίο αυτό μέχρι το τέλος. Όταν δεν μπορούσα να διαβάσω το σκεφτόμουν και όταν διάβαζα δεν σκεφτόμουν τίποτα πέρα από αυτό! Είναι πραγματικά καθηλωτικό! Στο ΔΩΜΑΤΙΟ διαβάζουμε για μια σοκαριστική ιστορία ειπωμένη από ένα πεντάχρονο παιδί. Είναι ανατριχιαστικό να βλέπεις μέσα από τα αθώα μάτια ενός παιδιού μια τόσο σκληρή πραγματικότητα. Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η "Μαμά" την οποία απήγαγε ένα άντρας στα δεκαεννιά της και την έκλεισε σε ένα κρυμμένο από παντού και άψογα απομονωμένο Δωμάτιο. Σε αυτό θα φέρει στον κόσμο (μετά από δυο χρόνια καθημερινό βιασμό) τον πολύτιμο Τζάκ! Η χωρίς όρια αγάπη μιας μάνας για το παιδί της θα την οδηγήσει στον να δημιουργήσει έναν υπέροχο κόσμο για τον μικρό Τζάκ μέσα στο Δωμάτιο. Βαθιά συγκινητικό και απόλυτα απολαυστικό θα κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς! Δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι ώρες αφού γύρισα και την τελευταία σελίδα! Ο μικρός Τζάκ είναι τώρα μακράν ο αγαπημένος μου αφηγητής!


Πάρτε μια γερή δόση πατώντας εδώ!


Quote: "είμαι φοβισμένος αλλά και λίγο γενναίος..δηλαδή φοβαίος! Οι λεξόπιτες πάντα κάνουν την μαμά να γελάει.."

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

VAMPIRE DIARIES 3 - Η ΟΡΓΗ



VAMPIRE DIARIES 3 - Η ΟΡΓΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : Λ. ΤΖ. ΣΜΙΘ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΨΥΧΟΓΙΟΣ



Η Οργή είναι το τρίτο βιβλίο της αγαπημένης σειράς Vampire Diaries. Το δεύτερο βιβλίο μας είχε αφήσει σε ένα σημείο κρίσιμο και η Οργή έρχεται να ξεδιαλύνει κάθε σκοτεινό σημείο αλλά και να δημιουργήσει και άλλα καινούρια!


Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:


*Σκοτεινό πάθος και δίψα για αίμα.
Έλενα: µε τον Ντέιµον στο πλευρό της, και ανήµπορη να κατανικήσει την ανάγκη της για αίµα, παραπαίει ανάµεσα στην παλιά και στη νέα πραγµατικότητα.
Ντέιµον: το πάθος του για τη γοητευτική Έλενα γιγαντώνεται µαζί µε τη λαχτάρα του να εκδικηθεί τον Στέφαν.
Στέφαν: µην µπορώντας να συµφιλιωθεί µε την απουσία της Έλενας από τη ζωή του, είναι αποφασισµένος να κάνει τα πάντα για να την κερδίσει ξανά, ακόµη κι αν αυτό σηµαίνει ότι πρέπει να γίνει ένας άλλος˙ ή και να πεθάνει!
Οι µοίρες τους είναι συνδεδεµένες για πάντα! Το µέλλον τους σκοτεινό και αβέβαιο, αφού µια Δύναµη πιο ισχυρή απ’ αυτούς πλανάται παντού. *


H Ελένα αντιμετωπίζει πια μια νέα πραγματικότητα ως 
βρικόλακας πια. Παρότι ακόμη προσπαθεί να ανακαλύψει τα νέα δεδομένα στη ζωή της συμβαίνουν διαρκώς πράγματα που την αποσπούν και της προκαλούν ακόμη περισσότερη σύγχυση..παρόλο που ο Ντέιμον αποδεικνύεται σύμμαχος οι επιθέσεις συνεχίζονται στην πόλη και τα πάντα καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου. Η όλη κατάσταση βοηθά την Έλενα να δει τα πράγματα όπως δεν τα είχε ποτέ της δει στο παρελθόν, ώριμα και συμπονετικά..παράλληλα ανακαλύπτει πως νιώθει μια προστατευτικότητα απέναντι στα πρόσωπα που αγαπά αλλά και γενικότερα απέναντι στους κατοίκους της πόλης που αντιμετωπίζουν αυτό τον άγνωστο κίνδυνο. Η Ελενα, ο Στέφαν, ο Ντείμον αλλά και οι φίλες της θα ενώσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τι συμβαίνει στη μικρή τους πόλη και ποιός πραγματικά κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις. Πολλή δράση και νέες αποκαλύψεις μας προσφέρει Η ΟΡΓΗ . Ακόμη πιο γρήγορο σε γραφή αλλά και πλοκή από τα προηγούμενα  υπόσχεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας μέχρι να φτάσουμε στην τελευταία σελίδα, κάτι που θα συμβεί πολύ γρήγορα! Το αναπάντεχο τέλος μου προκάλεσε μια απίστευτη ανυπομονησία για το επόμενο βιβλίο της σειράς Περιμένω λοιπόν με αγωνία το τέταρτο βιβλίο της σειράς με τίτλο Vampire Diaries - Η σκοτεινή σύναξη που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. 

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου εδώ!

Δείτε επίσης:

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

VAMPIRE ACADEMY 5 - ΔΕΣΜΩΤΕΣ ΨΥΧΩΝ


VAMPIRE ACADEMY -  ΔΕΣΜΩΤΕΣ ΨΥΧΩΝ
( βιβλίο 5)
Συγγραφέας: ΡΙΣΕΛ ΜΗΝΤ
Εκδόσεις: INTROBOOKS


Οι Δεσμώτες αποτελούν τον 5ο και προτελευταίο (δυστυχώς) τίτλο της αγαπημένης σειράς Vampire Academy. Κάθε φορά που τελείωνα ένα από αυτά τα βιβλία έπιανα το επόμενο με μια λαχτάρα  που δεν έχει προηγούμενο! Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε :

Μετά το μακρύ, κουραστικό ταξίδι στη Σιβηρία -την πατρίδα του Ντιμίτρι- η Ρόουζ Χάθαγουεϊ επιτέλους επιστρέφει στην Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ και στην καλύτερή της φίλη, Λίζα.




Η ώρα της αποφοίτησης έχει πλέον φτάσει, και οι δύο κοπέλες ανυπομονούν να ξεκινήσουν την πραγματική τους ζωή, έξω από τις ατσάλινες πύλες της Ακαδημίας. Μόνο που η καρδιά της Ρόουζ χτυπάει ακόμη για τον Ντιμίτρι Μπελίκοφ.

Όταν της δόθηκε η ευκαιρία, δεν κατάφερε να τον σκοτώσει. Τώρα θα βγουν αληθινοί οι χειρότεροι εφιάλτες της… Ο Ντιμίτρι -που βρίσκεται κάπου εκεί έξω- έχει γευτεί το αίμα της και τώρα την κυνηγάει. Τούτη τη φορά, όμως, δε θα σταματήσει μέχρι να κάνει τη Ρόουζ παντοτινά δική του.

Γίνε ένα με το θρύλο! *

Και μόνο από αυτή την περιγραφή καταλαβαίνουμε πόσο έντονες θα είναι οι εξελίξεις σε αυτό το βιβλίο! Ενα βιβλίο πραγματικά πλούσιο σε συναισθήματα, εκπλήξεις και φοβερές ανατροπές. .οι αγώνες της Ρόουζ να σώσει τον μοναδικό άντρα που αγάπησε πραγματικά, τα εμπόδια που συνεχώς συναντάει σε αυτή της την προσπάθεια, ο εσωτερικός αγώνας της με τον ίδιο της τον εαυτό καθώς και οι συνεχείς αποκαλύψεις είναι κάποια από τα στοιχεία που συντέλεσαν στο να διαβάσω με κομμένη την ανάσα αυτό το βιβλίο! Και πόσο συνταρακτικό και αναπάντεχο μπορεί ήταν το τέλος? Πραγματικά δεν έχω λόγια να το περιγράψω χωρίς να σας χαλάσω την έκπληξη..αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι με άφησε με το στόμα ανοιχτό και με μια ανυπομονησία να διαβάσω το επόμενο και τελευταίο βιβλίο της σειράς που δυστυχώς δεν έχει ακόμη εκδοθεί στην χώρα μας..αναμένεται πρέπει να σας πώ να εκδοθεί στα μέσα του καλοκαιριού και υποθέτω πως ο τίτλος του θα είναι "ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΥΣΙΑ" αν κρίνω από τον αγγλικό τίτλο.  Ανυπομονώ!!!

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

VAMPIRE ACADEMY 4 - ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ



VAMPIRE ACADEMY - ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ 
( βιβλίο 4)
Συγγραφέας: ΡΙΣΕΛ ΜΗΝΤ
Εκδόσεις: INTROBOOKS



Το τέταρο βιβλίο της σειράς Vampire Academy το οποίο έπιασα στα χέρια μου με μεγάλη λαχτάρα αφού το προηγούμενο βιβλίο της σειράς με είχε αφήσει άφωνη και γεμάτη αγωνία για την συνέχεια! 


Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:


Η καρδιά του Ντιμίτρι τυλίχτηκε στο σκοτάδι …
Τώρα η Ρόουζ πρέπει να ταξιδέψει στην άκρη της γης για να βρει –και να σκοτώσει- τον μοναδικό άντρα που αγάπησε πραγματικά.
Ή μήπως ήρθε η ώρα να περάσει κι εκείνη στην άλλη πλευρά;
 
Η πρόσφατη επίθεση στην Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ αποδεκάτισε τον κόσμο των Μορόι. Πολλοί είναι νεκροί. Και η μοίρα των λίγων θυμάτων που πήραν μαζί τους τα Στριγκόι είναι ακόμα χειρότερη. Αλλά μόνο ένα από τα θύματα αυτά έχει πραγματικά σημασία: ο Ντιμίτρι Μπελίκοφ.
 
Η Ρόουζ έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο μονοπάτια: να τιμήσει τον όρκο της, προστατεύοντας τη Λίζα, την τελευταία πριγκίπισσα Ντραγκομίρ, ή να βρει τον Ντιμίτρι και να τηρήσει την υπόσχεση που ο ίδιος της ζήτησε να πάρει.
 
Θα μπορέσει η Ρόουζ να βρει τη δύναμη να σκοτώσει τον Ντιμίτρι; Ή θα προτιμήσει να θυσιαστεί προκειμένου να κερδίσει την αιώνια αγάπη;
 
 
Ο Θρύλος επέστρεψε!!! *

Για να πω την αλήθεια θεωρώ πως ξεκίνησε λιγάκι χλιαρά το βιβλίο..με αργή αφήγηση και όχι ιδιαίτερες εξελίξεις. Αλλά στην πορεία φυσικά όλα άλλαξαν! Το ήξερα οτι αυτό θα συνέβαινε αφού έχω αποκτήσει εμπιστοσύνη στη γραφή της Richelle Mead, αλλά και πάλι ήμουν εξαιρετικά ανυπόμονη! Δικαιώθηκα όπως ήταν αναμενόμενο από τις φανταστικές εξελίξεις, συνέβησαν τόσα πολλά που ενθουσιάστηκα για ακόμη μια φορά!
Όπως έχω ξαναπεί, η συγγραφέας σε κάθε βιβλίο μας δίνει και κάτι που δεν υπήρχε στα προηγούμενα! Αυτό το νέο στοιχείο στο "ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ"  αποτελεί το γεγονός οτι είναι ατμοσφαιρικό! Στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου η πλοκή εξελίσσεται στη Ρωσία,  την γενέτειρα του Ντιμίτρι και θα διαπιστώσετε πόσο ατμοσφαιρικές είναι οι περιγραφές αφού αυτό το βιβλίο θα σας ταξιδέψει.. Από ένα σημείο και έπειτα έννιωσα να φορτίζομαι συναισθηματικά με τα όσα συνέβαιναν και να έχω άγχος αφού δεν μπορούσα να προβλέψω την κατάληξη.  Δεν θα ήθελα να σας μαρτυρήσω λεπτομέρειες αλλά θα σας πώ ότι όλοι οι πρωταγωνιστές γίνονται πολύ πιο δυναμικοί τώρα! Η Ρόους φυσικά, ο Ντιμίτρι αλλά ακόμη και η Λίζα! Και τέλος θα γνωρίσουμε και νέους χαρακτήρες οι οποίοι θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στα δρώμενα! Ακολουθεί το "Δεσμώτες Ψυχών" το οποίο είχα σκοπό να διαβάσω αργότερα αλλά όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ανυπομονώ να το αρχίσω!!

Κυκλοφορούν επίσης:

ΚΟΤΣΥΦΟΚΙΣΣΑ


ΤΙΤΛΟΣ: ΚΟΤΣΥΦΟΚΙΣΣΑ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΟΥΖΑΝ ΚΟΛΙΝΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ


Η Κοτσυφόκισσα είναι το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς "ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ" της αγαπημένης μας πιά Σουζάν Κόλλινς! Τι να πω γι'αυτό το βιβλίο? Θεωρώ πως ήταν μαγικό, η καλύτερη κατάληξη που θα μπορούσε να έχει η τριλογία! Πριν όμως επεκταθώ..ας δούμε λιγάκι το οπισθόφυλλο:


Ο συγκλονιστικός επίλογος της τριλογίας των Αγώνων Πείνας της Suzanne Collins

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΝΙΣ ΕΒΕΡΝΤΙΝ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΕΚΡΗ;
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΚΡΗ.

Η Κάτνις Έβερντιν, το φλεγόμενο κορίτσι, έχει επιβιώσει, αν και η πατρίδα της έχει καταστραφεί. Ο Γκέιλ έχει διαφύγει. Η οικογένεια της Κάτνις είναι ασφαλής. Ο Πίτα είναι αιχμάλωτος στα χέρια της Κάπιτολ. Η Περιοχή 13 πραγματικά υπάρχει. Υπάρχουν εξεγερμένοι. Υπάρχουν νέοι ηγέτες. Μια επανάσταση ξεδιπλώνεται.

Κατόπιν σχεδίου η Κάτνις διασώθηκε από την αρένα των βάναυσων και εφιαλτικών Εικοσιπεντάχρονων της Καταστολής, και κατόπιν σχεδίου εδώ και καιρό αποτελεί κομμάτι της επανάστασης χωρίς να το γνωρίζει. Η Περιοχή 13 έχει βγει από τις σκιές και σχεδιάζει να ανατρέψει την Κάπιτολ. Όλοι, όπως φαίνεται, είχαν συμμετοχή στην προσεκτική κατάστρωση των σχεδίων ?εκτός από την Κάτνις. 

Η επιτυχία της επανάστασης θα εξαρτηθεί από την προθυμία της Κάτνις να γίνει πιόνι, να δεχθεί να αναλάβει ευθύνη για αμέτρητες ζωές και να αλλάξει την πορεία του μέλλοντος της Πάνεμ. Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να παραμερίσει τα αισθήματα οργής και καχυποψίας που νιώθει.

Πρέπει να γίνει η Κοτσυφόκισσα των επαναστατών ?όποιο κι αν είναι το προσωπικό κόστος.*

Αυτό το βιβλίο, όπως ακριβώς και τα δύο προηγούμενα χαρακτηρίζεται από την απίστευτα γρήγορη πλοκή, τους εξαιρετικούς χαρακτήρες, τη συνεχή δράση και τις σοκαριστικές εξελίξεις που καθιστούν  σχεδόν αδύνατον να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου πριν φτάσεις στην τελευταία σελίδα! Οι περιπέτειες της αγαπημένης μας Κάτνις Έβερτιν συνεχίζονται και ο κίνδυνος αλλά και οι συνεχείς μάχες για την απελευθέρωση των περιοχών από την Κάπιτολ αποτελούν πια την σκληρή καθημερινότητά της. Πραγματικά είναι εθιστικό και θα σας κρατήσει ξύπνιους μέχρι να το τελειώσετε..Μερικές φορές σκέφτομαι ( ως αθεράπευτα ρομαντική που είμαι) πως θα ήθελα ένα άλλο τέλος για την Κάτνις, αλλά από την άλλη αυτά τα βιβλία δεν γράφτηκαν για να είναι ρομαντικά, γράφτηκαν για να μας σοκάρουν και να μας συναρπάσουν και το κατάφεραν φυσικά!! 
Μην χάσετε αυτή την καταπληκτική Τριλογία, αξίζει μια θέση σε όλες τις βιβλιοθήκες!

Πληροφορίες για τα δύο προηγούμενα θα βρείτε εδώ:

Πάρτε μια γεύση από την Κοτσυφόκισσα!


Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΟΜΟΡΦΟ ΣΚΟΤΑΔΙ


ΟΜΟΡΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: ΚΑΜΙ ΓΚΑΡΣΙΑ & ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΣΤΟΛ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ
Αποτελεί τον δεύτερο τίτλο της τετραλογίας "Τα χρονικά των Κάστερ" . Ενώ το πρώτο βιβλίο "Όμορφα πλάσματα" (του οποίου την ανάρτηση θα βρείτε εδώ) μου φάνηκε αρκετά καλό, το Ομορφο Σκοτάδι για να πω την αλήθεια δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες μου. Αλλά πριν πω περισσότερα σας μεταφέρω την περιγραφή:

*ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ… ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΝ.
Πριν από μερικούς μήνες, πίστευα ότι τίποτα δεν θα άλλαζε ποτέ σε αυτή την πόλη.
Τώρα ήξερα καλύτερα και απλά ευχόμουν αυτό να ήταν αλήθεια.
 
Ο Ίθαν Γουέιτ πίστευε πως το Γκάτλιν, η μικρή Νότια πόλη στην οποία μεγάλωσε, ήταν ένα μέρος όπου ποτέ τίποτα δεν άλλαζε. Μετά εμφανίστηκε η αινιγματική Λένα Ντουκέιν, η οποία του αποκάλυψε ένα μυστικό κόσμο που βρισκόταν πάντα εκεί, κρυμμένος μπροστά στα μάτια του. Ένα Γκάτλιν που έκρυβε αρχαία μυστικά κάτω από τις καλυμμένες με βρύα βελανιδιές και τις ρωγμές των πεζοδρομίων. Ένα Γκάτλιν όπου μια κατάρα είχε σημαδέψει την υπερφυσική οικογένεια της Λένα εδώ και γενιές. Ένα Γκάτλιν όπου συνέβαιναν απίστευτα, μαγικά γεγονότα που σου άλλαζαν τη ζωή.
Που μερικές φορές σου τερμάτιζαν τη ζωή.
Ο Ίθαν και η Λένα μπορούν μαζί να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε τους επιφυλάσσει το Γκάτλιν, όμως μετά από μια τραγική απώλεια, η Λένα αρχίζει να απομακρύνεται και να κρατάει μυστικά που δοκιμάζουν τη σχέση τους. Όμως τώρα που ο Ίθαν ανακάλυψε τη σκοτεινή πλευρά του Γκάτλιν, δεν υπάρχει επιστροφή. Στοιχειωμένος από παράξενα οράματα που μόνο αυτός μπορεί να δει, ο Ίθαν παρασύρεται βαθύτερα στην μπερδεμένη ιστορία της πόλης και βρίσκεται παγιδευμένος στο επικίνδυνο υπόγειο δίκτυο περασμάτων που διασχίζουν ακατάπαυστα το Νότο, όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Λοιπόν, πιάνοντας στα χέρια μου αυτό το βιβλίο περίμενα να μου προσφέρει την ίδια ικανοποίηση που που πρόσφερε το πρώτο.  Δεν το απορρίπτω φυσικά, άλλωστε ανήκει στην αγάπημένη μου λογοτεχνική κατηγορία, απλώς περίμενα κάτι παραπάνω. Υπήρχε βέβαια ένα εξίσου σκοτεινό και γοητευτίκό σκηνικό με το πρώτο βιβλίο και καναδυό καινούριοι χαρακτήρες έκαναν την εμφανισή τους. Αρκετές ανατροπές συμβαίνουν στους δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας γεγονός που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Είναι επίσης αρκετά ευκολοδιάβαστο και έχει πολύ ζωντανές περιγραφές. Από την άλλη πλευρά όμως θεωρώ πως ο βασικός σκελετός είναι ίδιος με το πρώτο βιβλίο και ενώ οι συγγραφείς θα μπορούσαν να το απογειώσουν το "ΌΜΟΡΦΟ ΣΚΟΤΑΔΙ" στερείται φαντασίας.  Η βασική διαφορά του από το προηγούμενο είναι οτι αυτό είναι αρκετά καταθλιπτικό και επίπεδο. Είμαι σίγουρη πως το επόμενο βιβλίο της σειράς "ΟΜΟΡΦΟ ΧΑΟΣ" , το οποίο αναμένεται να κυκλοφορίσει τον  φέτος τον Οκτώβριο, θα είναι πιο πλούσιο και χορταστικό. Το σίγουρο είναι ένα , οτι εννοείται πως θα διαβάσω και το τρίτο και το τέταρτο!


Πάρτε μια γεύση!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...