Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

VAMPIRE ACADEMY 3 - ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ

VAMPIRE ACADEMY ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ ( βιβλίο 3)
Συγγραφέας: ΡΙΣΕΛ ΜΗΝΤ
Εκδόσεις: INTROBOOKS



Το τρίτο βιβλίο της σειράς Vampire Academy το οποίο ανυπομονούσα να πιάσω στα χέρια μου! Το πρώτο βιβλίο ήταν κατά την γνώμη μου μια εισαγωγή, Το δεύτερο βιβλίο μας έδωσε πολλά καινούρια στοιχεία και προσωπικά που άρεσε πολύ περισσότερο! Το Φιλί της Σκιάς έρχεται να δώσει μια εντελώς νέα διάσταση στη σειρά!


Περιγραφή:


Αθάνατοι ζωντανοί νεκροί.
Έχουν ξεχυθεί αναζητώντας λεία και θέλουν εκδίκηση για τις ζωές που έκλεψε η Ρόουζ Χάθαγουεϊ, που μέσα της κυλάει αίμα ανθρώπου και βρικόλακα. 

Σε μια αδυσώπητη μάχη ενάντια στους χειρότερους εφιάλτες της, θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στη ζωή, την αγάπη και τους δύο σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή της... 
Αραγε μήπως αυτό το δίλημμα σημαίνει ότι μόνο ένας τους θα μεινει ζωντανός;


Καλώς ήλθατε στο Vampire Academy!
Καλώς ήλθατε...στην άλλη πλευρά.

Ο θρύλος συνεχίζεται! *

Αυτό το βιβλίο μου άρεσε περίσσότερο από τα δύο προηγούμενα, όχι απλά περισσότερο...απλά δεν τα συγκρίνω! Εδώ κυριαρχούν στοιχεία όπως ρομαντισμός , ερωτισμός φυσικά, αγωνία, συνεχής δράση και ανατροπές.  Συνδιάζει τα καλύτερα στοιχεία από τα δύο προήγούμενα και τα ενισχύει εντυπωσιακά δίνοντας μια νέα πνοή στην ιστορία. Κάποιοι από τους χαρακτήρες κάνουν για λίγο στην άκρη και αφήνουν χώρο για άλλους που έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Μέχρι στιγμής η συγγραφέας μας έχει δείξει οτι κάθε βιβλίο της σειράς έχει να δώσει πολλά περισσότερα απο το προηγούμενο! Ακριβώς για αυτό το λόγο άρπαξα το τέταρτο βιβλίο της σειράς με ενθουσιασμό και προσεχώς θα το μοιραστώ και αυτό μαζί σας!


Κυκλοφορούν επίσης;



VAMPIRE ACADEMY 2 - ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ

VAMPIRE ACADEMY ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ ( βιβλίο 2)
Συγγραφέας: ΡΙΣΕΛ ΜΗΝΤ
Εκδόσεις: INTROBOOKS



Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Vampire Academy το οποίο το ξεκίνησα αμέσως μόλις τελείωσα το πρώτο, του οποίου την ανάρτηση θα βρείτε εδώ. Από την εμπειρία μου από σειρές βιβλίων λογοτεχνίας του φανταστικού, το αγόρασα μαζί με το πρώτο σε περίπτωση που μου αρέσει και δεν θέλω να περιμένω..οπότε δεν έχασα χρόνο!


Περιγραφή:


*           «Mε λένε Ρόουζ Χάθαγουεϊ.


Είμαι δεκαεφτά χρονών, εκπαιδεύομαι να προστατεύω και να σκοτώνω βρικόλακες, είμαι ερωτευμένη με έναν εντελώς ακατάλληλο τύπο και η καλύτερή μου φίλη διαθέτει μια αλλόκοτη μαγική ικανότητα που μπορεί να την τρελάνει.


Καλώς ήλθατε στο Vampire Academy !
Καλώς ήλθατε... στην άλλη πλευρά». *

Ελάχιστα μπορεί κανείς να καταλάβει από την περιγραφή του βιβλίου. Το "παγωμένα χείλη"  έχει πολύ περισσότερα να δώσει από το πρώτο. Είναι ένα βιβλίο σκοτεινό με αρκετή δράση και ανατροπές, διαβάζεται εξίσου εύκολα με το προηγούμενο και έχει επίσης γρήγορη πλοκή.  Ο Ντιμίτρι , ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, μπαίνει δυναμικά στην ιστορία και μαζί με αυτόν εισβάλλουν ο ρομαντισμός και ο ερωτισμός και συμβαίνουν πράγματα που σε κάνουν να μην θες να σταματήσεις να διαβάζεις! Με αυτό το βιβλίο η Μήντ μας δείχνει ότι όσο προχωράει η ιστορία από βιβλίο σε βιβλίο τόσο περισσότερο θα μας καθηλώνει. Η ένταση συνεχώς κορυφώνεται και δεν έχει βαρετά σημεία. Αρκετά καλό λοιπόν και αυτό και τα επόμενα ακόμη καλύτερα! 

Κυκλοφορούν επίσης:


Όπως έχω ξαναπεί το τρίτο βιβλίο είναι μέχρι στιγμής το αγαπημένο μου! 

VAMPIRE ACADEMY 1


VAMPIRE ACADEMY ( βιβλίο 1)
Συγγραφέας: ΡΙΣΕΛ ΜΗΝΤ
Εκδόσεις: INTROBOOKS


αυτή τη σειρά την ξεκίνησα παρακινούμενη από τις κριτικές που διάβαζα στο ίντερνετ οι οποίες ήταν πολύ καλές. Και επίσης επειδή εκείνη την περίοδο είχα διαβάσει κάποια βιβλία που ήταν κουραστικά και ήθελα κάτι ελαφρύ και χαλαρωτικό και πάντοτε τα βιβλία που κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας με χαλαρώνουν. 


Περιγραφή:
*  Μπορεί η πραγματική φιλία να μας προστατεύσει από αθάνατους εχθρούς;

Η πριγκίπισσα Λίζα Ντραγκομίρ ανήκει στους βασιλικούς γόνους των Μορόι, των θνητών βρικολάκων, και είναι παντοτινά δεμένη με τις μαγικές δυνάμεις της γης. Χρειάζεται συνεχή προστασία από τα Στριγκόι, τους πιο άγριους και επικίνδυνους βρικόλακες, εκείνους που δε θα πεθάνουν ποτέ.
Η Ρόουζ Χάθαγουεη είναι Νταμπίρ. Μέσα της κυλάει αίμα ανθρώπου και βρικόλακα, ένας πανίσχυρος συνδυασμός. Είναι η καλύτερη φίλη της Λίζα και έχει αφιερώσει τη ζωή της σε έναν επικίνδυνο σκοπό, την προστασία της Λίζα από τα Στριγκόι, που επιθυμούν πάση θυσία να την κάνουν δική τους.
Έπειτα από δύο χρόνια παράνομης ελευθερίας, η Ρόουζ και η Λίζα θα εντοπισθούν και θα μεταφερθούν με το ζόρι στα απάτητα δάση της Μοντάνα όπου βρίσκεται η Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ. Η Ρόουζ θα συνεχίσει την εκπαίδευσή της ως Νταμπίρ. Η Λίζα θα ξαναγίνει η Βασίλισσα της ελίτ των Μορόι. Ένα είναι σίγουρο. Η επιστροφή των δύο κοριτσιών στην Ακαδημία θα ραγίσει καρδιές.
Αν και ο φόβος έκανε τη Λίζα και τη Ρόουζ να το σκάσουν από την Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ, πίσω από τις σιδερένιες πύλες της Ακαδημίας, οι κίνδυνοι που τις απειλούν θα γίνουν ακόμη περισσότεροι. Εδώ, η ισορροπία στην τάξη των γαλαζοαίματων Μορόι στηρίζεται σε απερίγραπτες τελετουργίες, ενώ η μυστικοπάθεια και η αγάπη τους για τη νύχτα δημιουργούν έναν αινιγματικό κόσμο γεμάτο πολύπλοκες κοινωνικές σχέσεις. Η Ρόουζ και η Λίζα θα πρέπει να επιζήσουν στον επικίνδυνο αυτό κόσμο, να έρθουν αντιμέτωπες με τον πειρασμό του απαγορευμένου έρωτα και κυρίως να βρίσκονται πάντοτε σε εγρήγορση, γιατί αλλιώς τα Στριγκόι θα κάνουν τη Λίζα δική τους για πάντα.*


Με το συγκεκριμένο βιβλίο δεν μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα γιατί κατά την γνώμη μου υστερεί σε δράση και ρομαντισμό από ότι άλλα του είδους. Παρόλα αυτά μου έδωσε όσα χρειαζόταν για να αποφασίσω να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα της σειράς. Αυτό κυρίως το στοιχείο που με κέρδισε είναι ότι δεν έχει κοινά σημεία με τα υπόλοιπα βιβλία του είδους (Λυκόφως, Θανάσιμα εργαλεία, Vampire Diaries κ.α.) , είναι εντελώς διαφορετικό! Η συγγραφέας έχει εμπνευστεί έναν κόσμο μοναδικό μέσα στον οποίο έχει τοποθετήσει τους ελκυστικούς χαρακτήρες της! Είναι ευκολοδιάβαστο και η πλοκή του είναι αρκετά γρήγορη. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να πω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από άλλες σειρές απλά θα σας πω πως επειδή έχω διαβάσει και τα επόμενα, ότι το πρώτο βιβλίο είναι απλώς μια εισαγωγή και τα επόμενα είναι πολύ πολύ καλύτερα και πιο πλούσια!

Κυκλοφορούν επίσης:
Vampire Academy 5- Δεσμώτες ψυχών

Εάν τα έχετε διαβάσει πιο σας άρεσε περισσότερο? Εμένα νομίζω το τρίτο αλλά δεν έχω διαβάσει ακόμη το τελευταίο..Περιμένω την γνώμη σας!

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ: Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ





Το έπος του λυκόφωτος: Ο επίσημος οδηγός
Συγγραφέας: Stephenie Meyer
Εκδόσεις: Πλατύπους


Με αυτή την ανάρτηση εύχομαι σε όλους
           ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!


Ο πολυαναμενόμενος οδηγός κυκλοφορεί επιτέλους στις 26/04/11. 
Πόσο καιρό ανυπομονούσα..
Ο επίσημος οδηγός έρχεται να καλύψει όλα τα κενά των φαν του λυκόφωτος! Περιλαμβάνει νέο υλικό για τους ήρωες, γενεαλογικά δέντρα, κομμένες σκηνές και άλλα πολλά! Πολλές φορές είπα πως αν κάθε βιβλίο είχε 1500 σελίδες ή και περισσότερες θα ήμουν ευχαριστημένη! Όταν τα έχεις διαβάσει όλα και τα έχεις λατρέψει σε πιάνει μια θλίψη..(πιστεύω οτι σε αυτό εκπροσωπώ το μεγαλύτερο μέρος των φαν του έπους)! Μπορεί η αγαπημένη μας συγγραφέας να μην τελείωσε το Midnight Sun αλλά τουλάχιστον μας δίνει αυτόν τον οδηγό ο οποίος θα φωτίσει όλες τις σκοτεινές γωνίες του έπους. Θα μάθουμε για το παρελθόν κάποιον ηρώων, του Άρο και του Μάρκου για παράδειγμα , θα δουμε το νυφικό της Μπέλλα και πολλά πολλά άλλα! Την Τρίτη λοιπόν που μας έρχετε θα μπορέσουμε επιτέλους να το πάρουμε στα χέρια μας! Καλές διακοπές σε όλους! Τα λέμε από εβδομάδα!


Φιλικά,
Αλεξία

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΟΜΟΡΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ - ΚΑΜΙ ΓΚΑΡΣΙΑ & ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΣΤΟΛ


ΟΜΟΡΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: ΚΑΜΙ ΓΚΑΡΣΙΑ & ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΣΤΟΛ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ

Το εξώφυλλο του συγκεκριμένου βιβλίου καθώς και ο τίτλος του ήταν σχεδόν αρκετά..όταν διάβασα και το οπισθόφυλλο πείστηκα να το διαβάσω! Πρίν όμως μπω στο θέμα σας μεταφέρω τη σύνοψη από το οπισθόφυλλο:

*Δεν υπήρχαν εκπλήξεις στην Επαρχία Γκάτλιν. Τουλάχιστον αυτό νόμιζα. Όπως αποδείχθηκε, έκανα πολύ μεγάλο λάθος.
Υπήρχε μια κατάρα.
Υπήρχε μια κοπέλα.
Και στο τέλος,
υπήρχε ένας τάφος.

Η Λένα Ντουκέιν δεν μοιάζει με κανέναν στη μικρή πόλη του νότιου Γκάτλιν, και πασχίζει να κρύψει τη δύναμή της και μια κατάρα που στοιχειώνει την οικογένειά της για ολόκληρες γενιές. Αλλά ακόμα και μέσα στους πνιγμένους στα χορτάρια κήπους, στους θολούς βάλτους, και τις μισογκρεμισμένες ταφόπετρες του ξεχασμένου Νότου, ένα μυστικό δεν μπορεί να μείνει για πάντα κρυφό.

Ο Ίθαν Γουέιτ, ο οποίος μετράει τους μήνες μέχρι να μπορέσει να δραπετεύσει από το Γκάτλιν, στοιχειώνεται από όνειρα με ένα όμορφο κορίτσι που δεν έχει δει ποτέ. Όταν η Λένα μετακομίζει στην πιο παλιά και διαβόητη φυτεία της πόλης, ο Ίθαν νιώθει μια ανεξήγητη έλξη για αυτήν και είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι είναι αυτό που τους ενώνει.

Σε μια πόλη χωρίς εκπλήξεις, ένα μυστικό μπορεί να αλλάξει τα πάντα.*

Ακόμη ένα μυθιστόρημα που ανήκει στη λογοτεχνία του φανταστικού! Η ιστορία διαδραματίζεται στο Γκάτλιν, μια μικρή και ήσυχη επαρχία του Αμερικανικού νότου.  Όλα θα αλλάξουν όμως όταν στη πόλη θα εμφανιστεί η παράξενη έφηβη Λένα Ντουκέιν. Η Λένα είναι μια Κάστερ, κληρονόμος μιας αρχαίας παράδοσης, η οποία θα μαγέψει τον Ήθαν Γουέιτ αλλά και θα μαγευτεί από αυτόν. Θα γεννηθει ένας σκοτεινός εφηβικός έρωτας μέσα από ένα γοτθικό σκηνικό.
Άκρως ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα με ζωντανές περιγραφές, γοητευτικούς χαρακτήρες και γρήγορη πλοκή. Χωρίς να διεκδικεί την πρώτη θέση στην καρδιά μου ήταν μια ευχάριστη και ανάλαφρη συντροφιά όσο το διάβαζα. Ότι πρέπει να διαβαστεί μετά από ένα θρίλερ, ένα αστυνομικό ή ένα βιβλίο που για κάποιο λόγο σε κούρασε..Τα ΟΜΟΡΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς "Τα χρονικά των Κάστερ" και ακολουθεί το ΟΜΟΡΦΟ ΣΚΟΤΑΔΙ το οποίο φυσικά διάβασα και θα του αφιερώσω οπωσδήποτε μια ανάρτηση!

Πάρτε μια γεύση!

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ - ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΙΤΣΕΚ


ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ 
ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΙΤΣΕΚ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΔΙΗΓΗΣΗ

Το Πείραμα αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο του Σεμπάστιαν Φίτσεκ που μεταφράστηκε στα ελληνικά. Σε αυτό το βιβλίο με οδήγησε ο ενθουσιασμός μου για την ΘΕΡΑΠΕΙΑ το πρώτο βιβλίο του, το οποίο είναι καταπληκτικό. Από το οπισθόφυλλο του βιβλίο σας μεταφέρω:

*Παραμονή Χριστουγέννων, σε μια πολυτελή ιδιωτική ψυχιατρική κλινική έξω από το Βερολίνο. Το πυκνό χιόνι που πέφτει αδιάκοπα απομονώνει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τον έξω κόσμο. Ο αποκλεισμός τους γίνεται αληθινό μαρτύριο καθώς συνειδητοποιούν ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ο "Ψυχοσυλλέκτης", ο μανιακός που εδώ και καιρό τρομοκρατεί την πόλη.

Ο παρανοϊκός εγκληματίας δεν σκοτώνει τα θύματά του. Με κάποιον άγνωστο τρόπο αιχμαλωτίζει τη θέλησή τους και παγιδεύει τις ψυχές τους. Τα θύματά του, όλα όμορφες γυναίκες, δεν βιάστηκαν, δεν βασανίστηκαν, δεν δολοφονήθηκαν. Στο τέλος όμως υπέκυψαν... Κανένας δεν γνωρίζει τη μέθοδο που χρησιμοποιεί για να παγιδεύει τις ψυχές των θυμάτων του. Κανένας δεν γνωρίζει τα μαρτύρια που αυτά περνούν στα χέρια του. Κανένας δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο μπορούν να ελευθερωθούν οι δύστυχες ψυχές. Ένα μόνο πράγμα είναι γνωστό: οι αλλόκοτοι γρίφοι που αφήνει σε κάθε θύμα του.

Μπορεί κανείς να ξεφύγει από τη δύναμη του Ψυχοσυλλέκτη; Θα το μάθει μόνο όποιος τολμήσει να πάρει μέρος στο "Πείραμα".*

Ο Φίτσεκ συνεχίζει στο ίδιο κλίμα, δηλαδή η ιστορία περιστρέφεται γύρω από πρόσωπα και καταστάσεις που σχετιζονται με ψυχικές ασθένιες και νευροψυχολογικά φαινόμενα. Πιθανόν κάποιοι να το έχουν συνδέσει με την ομώνυμη γερμανική ταινία που διαδραματίζεται στις φυλακές αλλα δεν έχει απολύτως καμία σχέση.  Το Πείραμα είναι ένα βιβλίο που σου προκαλέι συνεχή ένταση. Αρχίζει πολύ δυναμικά και συνεχίζει έτσι μέχρι το τέλος.. Ενα ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα και όπως μας έχει συνηθίσει ο συγγραφέας είναι εντελώς ανώφελο να κάνεις προβλέψεις αφού δεν πρόκειται να πέσεις μέσα! Προκλητικό, αγωνιώδες και ωμό πολλές φορές με εξαιρετική γραφή , -δεν σε αφήνει να το αφήσεις- στην κυριολεξία! Παράλληλα  όμως πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν μου έφτασε, ο συγγραφέας μας δίνει ένα ασαφές και απότομο τέλος. Ήθελα κάποιες διεκρινήσεις ακόμη, με άφησε με ένα σωρό ερωτήματα! Κάτι το οποίο δεν συνέβη με την ΘΕΡΑΠΕΙΑ που κατά την γνώμη μου είναι καλύτερη από το Πείραμα.
Κυκλοφορεί επίσης το Πείραμα μνήμης το οποίο θα διαβάσω προσεχώς.. Εάν έχετε διαβάσει κάποιο από τα τρία πείτε μου την γνώμη σας..

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΗ


ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΝΝ ΜΠΡΑΣΑΡΙΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗΣ

Στην αρχή με προσέγγισε ο τίτλος! Ήμουν βιαστική, είχα μπεί στο βιβλιοπωλείο ψάχνοντας ένα συγκεκριμένο βιβλίο και ακριβώς δίπλα σε αυτό που έψαχνα βρισκόταν "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΗ" και με προκαλούσε με τον τίτλο του..το πήρα βιαστικά χωρίς καν να κοιτάξω το οπισθόφυλλο! Από το οποίο σας μεταφέρω τα εξής:

* Ο Ντάνιελ κυκλοφορεί στη γη σε αμέτρητες μετενσαρκώσεις για χίλια πεντακόσια χρόνια, ψάχνοντας πάντα την αγαπημένη του. Τη βρίσκει συχνά μόνο που οι συνθήκες δεν ευνοούν τον έρωτα τους. Άλλοτε είναι γυναίκα του αδερφού του κι άλλοτε πολύ μεγαλύτερη του. Εκείνος θυμάται τα πάντα γιατί διαθέτει τη Μνήμη, όμως εκείνη δε τον αναγνωρίζει. Μονίμως κάτι συμβαίνει και χωρίζονται τη στιγμή που θα έπρεπε να ενωθούν. Όταν επιτέλους η αγαπημένη του αρχίζει να καταλαβαίνει πόσες κοινές ζωές είχαν στο παρελθόν και τον ψάχνει απεγνωσμένα, εμφανίζεται ο εχθρός τους. Τώρα κινδυνεύουν να πεθάνουν, γιατί ένα πλάσμα που σιχαίνεται την αγάπη και την καλοσύνη θέλει να τους καταστρέψει. Όμως στο τέλος και έπειτα από μεγάλο αγώνα αυτός ο άντρας κι αυτή η γυναίκα καταφέρνουν να νικήσουν και να είναι μαζί.*


Λοιπόν..το βιβλίο το διάβασα σε μια μερούλα (είναι αρκετά μικρό), η πλοκή του ρέει σε γρήγορους ρυθμούς μεταφέροντας μας από το παρόν στο παρελθόν σε μνήμες του Ντάνιελ και από και από αυτές και πάλι "πίσω" στο παρόν. Μου άρεσε η σοφία που αποκτούσε ο Ντάνιελ ξαναζώντας αυτές τις αναμνήσεις αλλά παράλληλα θα ήθελα τα flash backs να είναι 
λιγότερα και να αφήσουν περισσότερο χώρο για την εξέλιξη της ιστορίας στο παρόν. Είναι συγκινητικό και τρυφερό ίσως από τα τρυφερότερα βιβλία που έχω διαβάσει και πολλές φορές σε ταξιδεύει. Η σκέψη είναι αρκετά πρωτότυπη αλλά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και θα μπορούσε να είναι εξαιρετικό, να απογειώσει τον αναγνώστη ή ακόμη και να με κάνει να κλάψω... αλλά κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν συνέβη! Το τέλος είναι βιαστικό και ασαφές και με άφησε πεινασμένη .  Μου έδωσε την εντύπωση ότι η συγγραφέας βιαζόταν να το τελειώσει..Παρόλα αυτά "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΗ" αποτελεί το πρώτο μέρος μίας πολλά υποσχόμενης τριλογίας και αυτό σημαίνει ότι η συγγραφέας πιθανότατα θα μας αποζημιώσει στην πορεία. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να μάθω πότε θα εκδοθεί το επόμενο και με ποιο τίτλο αλλά επειδή δεν μου αρέσει να αφήνω τίποτα στη μέση (ειδικά ένα βιβλίο με πολύ καλές προοπτικές) σας λέω ότι σίγουρα θα το διαβάσω μόλις εκδοθεί! Τέλος, επίτηδες έχω βάλει και το εξώφυλλο που κυκλοφορεί στο εξωτερικό γιατί είναι σχεδόν αστείο το πόσο πρόχειρο δείχνει το ελληνικό δίπλα του! Κρίμα που δεν έχουμε το ίδιο..αλλά εντάξει ας μην σταθούμε εκεί, το περιεχόμενο είναι που μετράει..(κυρίως!) Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι για το επόμενο βιβλίο θα χαρώ να μας ενημερώσει. 

Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ..

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΦΩΤΙΑ "ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ Τ.2"

ΦΩΤΙΑ - ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ Τ.2
COLLINS SUZANNE / ΚΟΛΛΙΝΣ ΣΟΥΖΑΝ
Εκδόσεις: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ

Η ΦΩΤΙΑ αποτελεί το δεύτερο βιβλίο των Αγώνων Πείνας. Αφού είχα τελειώσει το πρώτο βιβλίο (του οποίου την κριτική θα βρείτε  εδώ) και έμεινα άναυδη.. περίμενα με αγωνία να εκδοθεί το δεύτερο η ΦΩΤΙΑ και έτρεξα στην κυριολεξία να το αγοράσω την πρώτη κιόλας μέρα έκδοσής του! Προτού όμως σας πω περισσότερα σας μεταφέρω από το οπισθόφυλλο τα εξής:

* Σπίθες Ανάβουν
   Φλόγες Εξαπλώνονται
   και η Κάπιτολ Ζητά Εκδίκηση

Η Κάτνις Έβερντιν κατάφερε να κερδίσει στους ετήσιους Αγώνες Πείνας αψηφώντας την Κάπιτολ και τους σκληρούς της κανόνες.

Θα έπρεπε να είναι χαρούμενη. Μόλις έχει εξασφαλίσει μια ζωή με ασφάλεια και υλικά αγαθά για την ίδια και την οικογένεια της. Όμως κυκλοφορούν φήμες για εξέγερση ανάμεσα στους υπηκόους, και η Κάτνις έντρομη διαπιστώνει πως η ίδια είναι το πρόσωπο αυτής της εξέγερσης. Η Κάπιτολ είναι οργισμένη. Η Κάπιτολ θέλει εκδίκηση. *

Σε αυτό το βιβλίο οι πρωταγωνιστές μας αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν για άλλη μια φορά τους φόβους τους και μαζί τους και εμείς. Είναι ακόμη πιο συναρπαστικό από το πρώτο βιβλίο επειδή ήδη γνωρίζεις τους χαρακτήρες και αυτό σου προκαλεί εντονότερο άγχος για το τι θα τους συμβεί. Σκληρό και σοκαριστικό πολλές φορές σε κάνει να το σκέφτεσαι μέρες αφού το έχεις τοποθετήσει στο ράφι με τα διαβασμένα! Η γρήγορη εξέλιξη της πλοκής, οι διαδοχικές ανατροπές και η συνεχής δράση σε κάνουν να το διαβάζεις με κομμένη την ανάσα έως την τελευταία σελίδα! Έχοντας ήδη από το προηγούμενο πολύ υψηλές προσδοκίες, η ΦΩΤΙΑ με ικανοποίησε και με το παραπάνω και με άφησε "πεινασμένη" να περιμένω με ανυπομονησία να εκδοθεί το τρίτο βιβλίο της σειράς "Η ΚΟΤΣΥΦΟΚΙΣΣΑ"  στην οποία σίγουρα θα αφιερώσω μια ανάρτηση προσεχώς όπως της αξίζει. Υποκλίνομαι στη μαεστρία της ΚΟΛΛΙΝΣ και προτείνω σε όλους σας να διαβάσετε αυτή την καταπληκτική σειρά! (Σε όσους δηλαδή δεν το έχουν ήδη κάνει !) 

Περιμένω τις δικές σας απόψεις, σκέψεις και φυσικά συναισθήματα..

Πάρτε μια γεύση!


Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

VAMPIRE DIARIES 2 - Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ



VAMPIRE DIARIES 2 - Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : Λ. ΤΖ. ΣΜΙΘ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΨΥΧΟΓΙΟΣ



Η Λ. ΤΖ. ΣΜΙΘ μας χαρίζει το δεύτερο βιβλίο της σειράς Vampire Diaries με τίτλο "Η αναμέτρηση".  Το βιβλίο αυτό το διάβασα αμέσως αφού τελείωσα το πρώτο βιβλίο της ίδιας σειράς με τίτλο Vampire Diaries 1 - Το ξύπνημα, του οποίου την κριτική θα βρείτε εδώ .  Σας μεταφέρω λοιπόν από το οπισθόφυλλο τα εξής:


*Η γοητευτική Έλενα, ο μελαγχολικός Στέφαν και ο σέξι Ντέιμον συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Ιταλία της Αναγέννησης. Οι ζωές τους δε θα ήταν ποτέ ξανά οι ίδιες. Η Έλενα, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο πρώτο βιβλίο της σειράς VAMPIRE DIARIES, θα συνειδητοποιήσει πολύ γρήγορα ότι το μοναδικό πράγμα που είναι πιο επικίνδυνο από το να είσαι ερωτευμένη με ένα βρικόλακα είναι να είναι παθιασμένοι μαζί σου δύο βρικόλακες, και μάλιστα εχθροί μεταξύ τους. Καθώς ο Στέφαν παλεύει να καταπνίξει τα συναισθήματά του για την Έλενα, ο Ντέιμον προσπαθεί επίμονα να κατακτήσει την καρδιά της. Μια σειρά από σκοτεινά γεγονότα θα αναγκάσουν την Έλενα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της για να σώσει τον έναν από τους αθάνατους αδελφούς και επίδοξους κατακτητές της. 

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς έρωτα και τρόμου VAMPIRE DIARIES θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα.*


Η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος του με είχε προετοιμάσει για μια διαφορετικού είδους αναμέτρηση, την οποία τελικά δεν συνάντησα. Η αναμέτρηση σχεδόν σε όλο το βιβλίο πραγματοποιείται σε δύο επίπεδα. Αρχικά μεταξύ της Ελένα και του Ντέιμον ο οποίος προσπαθεί να εισχωρήσει με κάθε δυνατό τρόπο στη ζωή της. Και έπειτα ανάμεσα στην Ελένα και στην Κάρολιν η οποία με την σειρά της προσπαθεί να ξεσκεπάσει το μυστήριο γύρω από τον Στέφαν. Η Ελένα προσπαθεί να αποκρύψει όλα αυτά από τον Στέφαν πράγμα που την οδηγεί συνεχώς σε αδιέξοδο. Τελικά όμως δεν συμβαίνει τίποτα το συνταρακτικό μέχρι να φτάσουμε στις τελευταίες σελίδες όπου η Σμιθ μας δίνει επιτέλους μια εξέλιξη η οποία μας κάνει να θέλουμε κι άλλο! Όπως και το πρώτο βιβλίο της σειράς είναι και αυτό ευκολοδιάβαστο με γρήγορη πλοκή, Είναι πολύ ευχάριστο ενώ δεν του λείπει φυσικά το πάθος και η ένταση η οποία κλιμακώνεται μέχρι την τελευταία σελίδα. Εάν το έχετε διαβάσει και εσείς περιμένω τα σχόλια σας.

ΥΓ Κυκλοφορεί ήδη το τρίτο βιβλίο της σειράς από τις ίδιες εκδόσεις με τίτλο VAMPIRE DIARIES 3 - H ΟΡΓΗ το οποίο θα διαβάσω πολύ σύντομα . Εάν  το έχετε διαβάσει ήδη πείτε μου την γνώμη σας..
Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...